Svindlere sender falske Netflix-eposter

OSLO  20121017.

Netflix, Inc. (NASDAQ: NFLX), verdens mest populære abonnementstjeneste for streaming av filmer og TV-serier, som blir lansert i Norge i dag onsdag.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

OSLO 20121017. Netflix, Inc. (NASDAQ: NFLX), verdens mest populære abonnementstjeneste for streaming av filmer og TV-serier, som blir lansert i Norge i dag onsdag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Svindlere som utgir seg for å være fra strømmetjenesten Netflix har sendt ut eposter hvor brukerne blir bedt om å registrere seg på nytt.

DEL

Ved første øyekast ser avsender av eposten ut til å være Netflix, skriver Stavanger Aftenblad. Den er utformet med den grafiske profilen til strømmetjenesten og opplyser i emnefeltet om «Avsluttet Netflix-konto».

«Som du ba om har vi avsluttet Netflix-abonnementet. Denne endringen trer i kraft 29. juli», står det i mailen som svindlerne har sendt ut.

Lenger nede i mailen følger en lenke for å gjenoppta abonnementet – som fører til en side hvor man må oppgi kredittkortinformasjon.

LES OGSÅ: Enkelt å unngå NRK-lisensen 

– Alt så ekte ut. Jeg utvidet avsender, og så at denne ikke var fra Netflix. Adressen til nettsiden var heller ikke en Netflix-side, sier en av dem som har fått eposten.

Også tidligere har strømmetjenestens merkevare blitt misbrukt av kriminelle. I februar skrev VG om en lignende epost, hvor mottakeren ble advart om at betalingen av Netflix-abonnementet ikke hadde gått gjennom.

Strømmetjenesten opplyser om at de aldri vil be om betalingsopplysninger via epost.

Artikkeltags