Tirsdag ettermiddag forteller de om en ung jente som ble forsøkt lurt, men som ikke gikk i fellen, skriver Vestby Avis.

Ungjenta besøkte politistasjonen istedenfor politiet og tok med sjekken hun hadde fått tilsendt.

Politiet har lagt ut hele historien på sin Facebook-gruppe tirsdag:

– Hun er student søkte ekstrajobber ved siden av studiene. Hun hadde en annonse ute på et nettsted som formidler barnevakttjenester. En canadisk mann kontaktet henne for å få barnevakt til sin sønn fordi de skulle flytte til Norge, skriver politiet og fortsetter:

– Han ville at hun skulle hjelpe ham å kjøpe en gave til sønnen og skulle dermed sende henne penger til det. Mannen ville ikke sende penger via nettbank, men kort tid etter fikk hun tilsendt denne sjekken i posten. Beløpet på sjekken var vesentlig høyere enn de hadde avtalt, og mannen kontaktet henne igjen og forklarte at det var skjedd en feil. Han ville at hun skulle ta ut pengene og sende overskuddsbeløpet tilbake. Jenta stusset på historien, og tok med seg sjekken til oss.

LES OGSÅ: Ikea og Coop: Advarer mot svindel-mail

Ifølge Vestby Avis mener politiet at den unge jenta gjorde riktig i det.

– Det var snartenkt og bra at hun kontaktet oss. Vi undersøkte saken, og fant ut at dette ikke er første gang en ung jente i distriktet har mottatt en slik sjekk. DNB mottok i forrige uke en identisk sjekk fra samme avsender, skriver politiet på Facebook.

LES OGSÅ: Faller du for dette tilbudet blir du lurt

De avslutter med å si følgende:

– Sjekkene er falske og bakmenn forsøker å bruke unge jenter til å heve de falske sjekkene i norske banker. Ikke la deg lure! Er du i tvil ta kontakt med oss.

LES OGSÅ: POLITIET ADVARER: – Har ringt rundt i hele landet