Norsk par angrepet med øks i godteributikk i Töcksfors

En brukket lysmast ligger på parkeringsplassen utenfor kjøpesenteret i Töcksfors i Sverige, der en norsk kvinne ble angrepet med øks og hennes mann truet med kniv, før ukjente personer stakk av med parets bil mandag kveld.

En brukket lysmast ligger på parkeringsplassen utenfor kjøpesenteret i Töcksfors i Sverige, der en norsk kvinne ble angrepet med øks og hennes mann truet med kniv, før ukjente personer stakk av med parets bil mandag kveld. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Töcksfors (NTB): Gjerningspersoner kastet en øks mot bakhodet til en norsk kvinne og truet mannen hennes i en godteributikk i Töcksfors mandag. Deretter stjal de bilen til paret og satte kursen mot Norge.

DEL

Ifølge svensk politi søkte det eldre paret tilflukt i godteributikken, på Töcksfors Handelspark, da tre personer plutselig angrep dem, skriver Aftonbladet.

Da de var kommet inn i butikken, kastet en av angriperne en øks mot bakhodet til kvinnen.

– Gjerningsmannen springer etter henne, truer henne og slenger en øks etter henne. Hun treffes i hodet med den flate siden. Hennes mann springer inn etter henne, og han blir truet med en kniv, sier kriminalinspektør Anneli Torgals ved krimjour i Karlstad til VG.

Deretter truet gjerningspersonene den eldre norske mannen. Mens paret var inne i godteributikken, stjal gjerningspersonene bilen deres for å komme seg bort fra stedet.

– De tok bilen deres og dro mot Norge, sier Magnusson.

– De fornærmede i saken er ikke fra Indre Østfold, men Nedre Romerike, sier lensmannen i Marker og Rømskog, Kay Lund-Pettersen til Smaalenens Avis.

Han sier at de ble varslet om hendelsen sent mandag kveld.

– Vi har vært ute og sett etter bilen, men uten hell. Det er svensk politi som leder etterforskningen i saken, sier han.

Ifølge VG sier Tolletaten at bilen ikke skal ha krysset grensen til Norge.

Ifølge Nwt.se har politiet tirsdag morgen fortsatt ikke pågrepet noen i saken.

– Vi har funnet den stjålne bilen, sier Christer Magnusson i Värmlandspolisen.

– Bilen ble funnet i Arvika, hvor det så også ble foretatt en husransakelse, uten at det ga resultater, sier vakthavende befal i Värmlandspolisen til Smaalenens Avis.

To av de gjerningspersonene skal være kjent av politiet fra tidligere. Det vil bli gjennomført en åstedsundersøkelse i godteributikken i løpet av dagen.

– Dette er en svært tragisk hendelse, og våre tanker går til de fornærmede i saken. Vi har satt inn tiltak for å ivareta de ansatte i butikken hvor hendelsen fant sted, sier leder ved Töcksfors Handelspark, Ola Persson.

Svensk politi opplyser overfor Smaalenenes Avis tirsdag ettermiddag at de har pågrepet to personer i saken.

– Vi har pågrepet to personer, men hvor dette skjedde og nasjonalitet på disse går vi ikke ut med enda. Vi utelukker ikke at det kan bli flere pågripelser, sier vakthavende ved Värmlandpolisen.

Töcksfors ligger 6 kilometer fra grensen mot Norge og 35 kilometer fra Mysen i Østfold.

Artikkeltags