Streikekontorene står tomme – kun vaktmesteren og NRK møtte opp

Ensomt: NRK-journalist Nicolai Delebekk møtte ikke en eneste streikefast pendler i kontorflellesskapet mandag morgen. Vaktmester Carlos Garcia hadde jobbet fra klokken 06 for å gjøre klart for pendlerne.

Ensomt: NRK-journalist Nicolai Delebekk møtte ikke en eneste streikefast pendler i kontorflellesskapet mandag morgen. Vaktmester Carlos Garcia hadde jobbet fra klokken 06 for å gjøre klart for pendlerne. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Nettilgangen har blitt forsterket og 30 stoler og bord er hentet inn til sjette etasje i Askim næringspark. Mandag formiddag var det kun vaktmesteren og NRK som hadde møtt opp til det midlertidige streikekontoret.

DEL

Fredag fortalte Askim-ordfører Thor Hals at han hadde ordnet med midlertidige kontorplasser for streikefaste pendlere fra mandag av. I sjette etasje i Askim Næringspark har Coop eiendom stilt lokaler til disposisjon.

Har fått mye ros

Innstillt: Ikke et eneste tog går fra Indre Østfold til Oslo. Her fra Mysen stasjon litt før klokken 08 mandag morgen.

Innstillt: Ikke et eneste tog går fra Indre Østfold til Oslo. Her fra Mysen stasjon litt før klokken 08 mandag morgen. Foto:

Responsen på tilbudet har vært enorm, både på Facebook og andre steder.

– Både NRK og TV2 har vært her og omtalt tilbudet. Det har vært mye styr rundt dette og jeg har fått svært mange positive tilbakemeldinger, forteller Thor Hals mandag morgen.

Han forteller også at Coop i løpet av helgen har sørget for å forsterke nettilgangen på stedet. Fra klokken 06 mandag morgen har vaktmester Carlos Garcia og en kollega vært der for å klargjøre stedet for pendlerinnrykk.

Stille og rolig

Tomt: Slik så det ut i kontorfellesskapet i Askim mandag morgen.

Tomt: Slik så det ut i kontorfellesskapet i Askim mandag morgen. Foto:

Da Smaalenenes Avis tar turen opp dit i 9.30-tiden mandag morgen er det svært stille der. I tillegg til to personer som har fast kontorplass på stedet, er det kun vaktmesteren og en journalist fra NRK der.

– Jeg har båret opp 30 stoler og bord i morges. I tillegg er hele stedet blitt vasket og shinet opp, forteller Garcia.

Han vil ikke kommentere hva han synes om at ingen har møtt opp for å bruke tilbudet.

Journalisten fra NRK, Nicolai Delebekk, hadde satt på kaffe og satt seg klar med kamera og mikrofon for å intervjue pendlere.

– Jeg skulle lage en reportasje herfra og snakke med folk. Men det virker jo som mange har valgt å jobbe hjemme. Det er litt synd at det ikke kommer noen når vi har reist ut hit for å lage en sak, sier Delebekk.

Tomt også i Mysen

Tomt: I Mysen hadde nestleder i Innovi John G. Kolokotronis har ikke fått en eneste hendvendelse fra noen som trengte en plass å jobbe fra.

Tomt: I Mysen hadde nestleder i Innovi John G. Kolokotronis har ikke fått en eneste hendvendelse fra noen som trengte en plass å jobbe fra.

Også i Jernbanegata i Askim, over restauranten Jams, står kontorplasser ledig for streikefaste pendlere. Dag Normann Kristiansen som administrerer tilbudet forteller litt etter klokken 9 i morges at ingen har meldt sin interesse.

Også i Mysen er det blitt tilbudt gratis kontorplasser med internett, kaffe, kopimaskiner og annet utstyr i de dagene streiken pågår. Dette er hos Innovi, i tredje etasje på Mørstadsenteret. Også der var det tomt mandag morgen. Nestleder i Innovi, John G. Kolokotronis forteller at ingen har tatt kontakt. 

– Vi får håpe at folk har ordnet opp selv. Hvis ikke har vi plass, så det er bare å komme, sier han.

Smekkfulle busser

Ledig plass: Også i dette bygget i Jernbanegata er det kontorplasser som står klare.

Ledig plass: Også i dette bygget i Jernbanegata er det kontorplasser som står klare. Foto:

Smaalenenes Avis har tidligere omtalt at tre avganger med Nettbuss' Timekspressen nå er eneste kollektivtilbud på morgenen fra Mysen mot Oslo. I tillegg går det tre avganger fra Trøgstad til Oslo.

Ifølge NRK ble bussene som går fra Mysen, smekkfulle da de kom til Askim mandag morgen. Mange passasjerer skal ha blitt stående igjen på busstasjonen. Ifølge statskanalen har Nettbuss varslet at passasjerer med forhåndsbestilte billetter og månedskort vil bli prioritert. I Askim skal flere personer med planer om å kjøpe billett på bussen blitt nødt til å stå over flere bussavganger fordi stadig nye reisende med månedsbillett kom på bussen.

Presevakt hos NSB, Gina Scholtz, opplyser til Smaalenenes Avis mandag morgen at det fortsatt ikke er noen kontakt mellom partene i streiken. Hun har ingen oversikt over hvor mange som har månedskort med NSB fra Indre Østfold og inn til hovedstaden. Ifølge SSB er det drøyt 5.000 personer i Indre Østfold som jobber i Oslo eller Follo.

NSB har tildigere opplyst at alle som har ubenyttede togbilletter og blir rammet av streiken, kan sende dem en epost og få pengene tilbake.

Les også: NSB kunne kjørt tog neste uke - stenger Østre linje for å hindre kaos

Fakta

Streiken i Lokomotivmannsforbundet startet etter at meklingen mellom LO Stat og Spekter, som representerer henholdsvis Norsk Lokomotivmannsforbund og NSB, brøt sammen.

Partene er uenige om utdanningskravene til lokførerne skal være tariffestet eller ikke. NSB ønsker at det er myndighetene som setter kravene til utdanningen. De ønsker ikke en tariffesting. Da må begge parter være enige hvis det skal gjøres endringer i utdanningen.

Til sammen er 118 lokførere nå i streik: 33 i Moss, 29 i Ski, 28 i Lillestrøm, 19 i Oslo, 7 i Bergen, 1 i Trondheim og 1 i Kristiansand.

Siden innstillingene skyldes streik, kan ikke NSB sette inn busser for å erstatte togene.

Artikkeltags