Seks nye lokførere tas ut i streik

Lokførernes streik rammer Østfolbanen hardt og ingen av regiontogene stopper i Moss. Lokførerne vil ha et krav om en nasjonal standard for lokførerutdanningen inn i tariffavtalen, mens NSB vil vente på krav fra myndighetene.

Lokførernes streik rammer Østfolbanen hardt og ingen av regiontogene stopper i Moss. Lokførerne vil ha et krav om en nasjonal standard for lokførerutdanningen inn i tariffavtalen, mens NSB vil vente på krav fra myndighetene. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Seks nye lokførere tas ut i streik fra neste uke - alle på Sørlandsbanen. Til sammen har Norsk Lokomotivmannsforbund nå tatt ut 124 medlemmer.

DEL

Etter møtet i streikeledelsen forrige fredag ble ikke streiken økt i omfang, men samtidig var meldingen klar om at det skal varsles en opptrapping denne uka dersom det ikke var en vesentlig utvikling.

– Og da er det Sørlandsbanen som blir rammet, sa leder Rolf Ringdal i Norsk Lokomotivmannsforbund (NLF) til NTB.

Streike brøt ut etter at partene ikke kom til enighet i meklingen 28. september. 118 medlememr er tatt ut i streik. Fra et varsel om opptrapping kommer, skal det gå fire dager til de ansatte tas ut.

Den siste tiden har vært preget av fulle busser og lange bilkøer på innfarten fra Follo og Østfold – ettersom alle lokaltog på Østfoldbanen er innstilt. Til vanlig har disse togene rundt 20.000 passasjerer daglig.

Striden mellom arbeidsgiverorganisasjonen Spekter og LO Stat – der NLF hører til – står om hvilke krav som skal stilles til lokførernes opplæring. Lokførerne vil ha et krav om en nasjonal standard for lokførerutdanningen inn i tariffavtalen, mens NSB vil vente på krav fra myndighetene. (©NTB)

Artikkeltags