Felleskjøpet-streiken er over

Anders Stensrud (30), Mikael Dalen (47), Ove Holta (61) og Jürgen Høie (62) jobber hos Felleskjøpet Agir i Mysen. De har ikke streket mens de har jobbet for bedriften.

Anders Stensrud (30), Mikael Dalen (47), Ove Holta (61) og Jürgen Høie (62) jobber hos Felleskjøpet Agir i Mysen. De har ikke streket mens de har jobbet for bedriften. Foto:

Felleskjøpet Agri og Negotia har kommet til enighet.

DEL

– Jeg gruet meg mest til å møte kundene da vi fikk beskjed om at vi skulle gå ut i streik, men det har gått fint. Kundene har tatt det med et smil, sa Jürgen Høie da streiken startet.

Etter et 32 år langt arbeidsliv i Felleskjøpet, måtte han og mange andre ansatte ut i streik. Onsdag må Høie og resten av de streikende møte på jobben som normalt, etter at Felleskjøpet Agri og Negotia har kommet til enighet i lønnsforhandlingene.

LES OGSÅ: Ove og Jürgen har jobbet for bedriften i over 30 år og streiker for første gang: – Jeg gruet meg mest til å møte kundene

Ble enige tirsdag kveld

Stridens kjerne ligger i prinsippet i at Felleskjøpet Agri byttet arbeidsgiverorganisasjon fra Spekter til NHO. Negotias krevde at de skal få videreført alle avtaler som de har gjennom Spekter, til NHO.

Jeg er glad for at vi har kommet fram til enighet med Felleskjøpet om å videreføre alle våre lønns- og arbeidsvilkår fram til høsten 2020. Dette gjør at ingen av våre medlemmer går ned i lønns- og arbeidsvilkår per 01.04.20, sier Gard Henriksen, hovedtillitsvalgt for Negotia i Felleskjøpet Agri.

Vi er dermed enige om et lønnsoppgjør i 2019 på linje med frontfaget, sier Henriksen.Streiken avbrytes og medlemmene møter på jobb som vanlig i morgen, onsdag.

Artikkeltags