Dyrevernerne ble stoppet av et stort politioppbud ca. tre mil unna gården der de skulle demonstrere mot oppdrett av hunder og griser til dyreforsøk. Bussen med de ca. 50 aksjonistene måtte gjøre vendereis etter at politiet hadde brukt flere politibiler og helikopter i aksjonen.

Politi med køller og skjold

Vanlig uniformert politi hindret bussen i å kjøre videre, men litt lenger unna sto politifolk med køller, skjold og hjelmer. Aksjonistene hevdet at de hadde varslet en lovlig demonstrasjon, men fikk streng beskjed om å kjøre tilbake til Oslo eller få bøter.

Demonstrasjonen var planlagt av kampanjen «Steng Løken Gård». Gården driver oppdrett av hunder og griser som brukes i dyreforsøk.

– Ulovlig aksjon

Oppstusset på lørdag skyldes at dyrevernere i den samme aksjonen 13. august brøt seg gjennom sperringer på Løken Gård og slapp løs tre hunder som ifølge dyrevernerne ble gitt til nye eiere. Senere oppga aksjonistene identiteten sin til politiet og fortalte hva de hadde gjort.

– Vi hadde planlagt en fredelig demonstrasjon. Vi er mot at disse hundene skal brukes i dyreforsøk. Dyrene ales opp for å tjene kapitalistiske formål mer enn medmenneskelige. Men vi er motstandere av slike dyreforsøk uansett formål. Det finnes andre metoder for å gjøre denne typen forskning, men det er ikke like billig, sier Per Arne Tollefsen til Aftenposten.