(SPYDEBERG) Parfymen «Michael Jackson» lages blant annet i Yvan Mario Bayas parfymebedrift JMB Norge i Spydeberg. Parfymekonseptet vil bestå av parfyme og deodorant for herre og dame, samt aftershave.
Den spesialdesignede flasken har selveste Michael Jacksons autograf risset inn i glasset. Popkongen selv har selvfølgelig godkjent duften.

– Han bruker den også. Vi har i alle fall sendt 1.000 parfymeflasker avgårde til Michael Jackson personlig, forteller Yvan Mario Baya.
Allerede for tre år siden skrev Øvre Smaalenene / Indre Smaalenenes Avis at JMB Norge i Spydeberg hadde halt i land en gullkantet storkontrakt med den millionselgende popstjernen. Da fortalte parfymøren at pop-parfymen skulle lanseres i 147 land verden over allerede året etter.
– Det gikk ikke. Nå er jeg veldig glad for at parfymen endelig skal lanseres, sier Yvan Mario Baya, som ikke vil gå inn på årsakene til at det har tatt lenger tid enn planlagt å få parfymen ut på markedet.
– Vi har brukt lang tid på å utvikle parfymen. Vi har også designet den svært spesielle flasken. Alt vi har gjort har hele veien blitt godkjent av Michael Jackson-organisasjonen. Det har derfor vært to stressende år, forklarer parfymøren.

Yvan Mario Baya understreker at interessen for parfymen er stor. Han får stadig vekk telefoner fra trofaste fans, som lurer på når den etterlengtede godlukta dukker opp i nærmeste parfymeri.
– Noen fanklubber har allerede fått kjøpe parfymen. Det gjelder blant annet en norsk fanklubb. Alle andre må vente til lanseringen, fortsetter han.
I går sendte parfymeprodusenten en større parfymeleveranse til Tyskland.
– Vi er i ferd med å skrive en avtale om salg med en stor kjede i Europa, men det kan jeg ikke si mer om ennå, opplyser Yvan Mario Baya, som ønsker å takke sine bankforbindelser og investorer for at de trodde på den tilsynelatende ville ideen hans. For et par år siden ble Michael Jackson-parfymen sluppet på en internasjonal parfymemesse i Hong Kong. Under messen, som samlet 200 spesielt inviterte produsenter, ble også flere hudpleieprodukter lansert i popkongens navn.
Yvan Mario Baya lanserte sin egen parfyme og sitt eget etterbarberingsvann for noen år siden. JMB Norge er fortsatt Skandinavias eneste parfymeprodusent.
Bakgrunnen for at den store stjernen Michael Jackson bestemte seg for å satse på produktene fra Spydeberg, er at han likte Yvan Mario Bayas innsats som direktør i hans eget skandinaviske selskap, Mystery.
– Michael Jackson er fornøyd med den jobben jeg har gjort for Mystery, har parfymøren tidligere uttalt til lokalavisa.