Gigantkontroll på E6: Absolutt ALLE kjøretøy ble stanset

Mellom klokka 17.00 og 22.00 onsdag ble all trafikk langs E6 inn mot Oslo sluset innom kontrollstasjonen. Der sto kontrollører fra Tolletaten, Politi, Skatt øst og Arbeidstilsynet – i tillegg til at flere seksjoner i Statens vegvesen var representert.

Mellom klokka 17.00 og 22.00 onsdag ble all trafikk langs E6 inn mot Oslo sluset innom kontrollstasjonen. Der sto kontrollører fra Tolletaten, Politi, Skatt øst og Arbeidstilsynet – i tillegg til at flere seksjoner i Statens vegvesen var representert. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Totalt 5.003 kjøretøy ble stanset i en gigantkontroll på E6 ved Taraldrud i Akershus onsdag kveld. – De aller fleste hadde alt i orden, men også denne kontrollen viste at det er viktig å få luket ut enkelte førere og biler, sier fagleder Erik G. Tangen.

DEL

Av de 5.003 kjøretøyene som var innom i løpet av ettermiddagen og kvelden, ble 1.017 tatt til side for en nærmere kontroll. 131 av disse var tunge kjøretøy, opplyser fagleder i Statens vegvesen Erik G. Tangen i en pressemelding.

Ifølge Østlandets Blad ble 15 kjøretøy avskiltet. Flere førerkort ble også beslaglagt.

Rus og fart

Den omfattende kontrollen ble gjennomført på Taraldrud kontrollstasjon i Ski kommune. Mellom klokka 17.00 og 22.00 onsdag denne uka, ble all trafikk langs E6 inn mot Oslo sluset innom kontrollstasjonen. Der sto kontrollører fra Tolletaten, Politi, Skatt øst og Arbeidstilsynet – i tillegg til at flere seksjoner i Statens vegvesen var representert.

– De aller fleste som kjører på veiene våre har orden på både seg selv og kjøretøyet sitt. Men også denne kontrollen viste at det er viktig å få luket ut enkelte førere og biler som kan utgjøre en fare for trafikksikkerheten, sier Tangen.

Blant annet ble to førere tatt for å kjøre i påvirket tilstand, en fikk beslaglagt førerkortet for å kjøre i 127 km/t i 80-sone og en mistet førerkortet for å ha rygget på motorveien. 15 biler ble avskiltet på grunn av manglende forsikring eller EU-kontroll og tre personbiler hadde så grove tekniske mangler at de fikk kjøreforbud frem til feil ble utbedret. Det ble også gitt 12 kjøreforbud til tungbiler. Disse kom blant annet som følge av kraftig diesellekkasje, grove bremsefeil og dårlig lastsikring. Det var også en del tilfeller av overlast, forteller Erik G. Tangen.

Overlast og piggdekk

– Tre tungbiler og 10 varebiler var lastet for tungt. Den ene varebilen hadde så stor overlast at føreren ble anmeldt. Det overrasket oss også at vi ble nødt til å utstede 5 piggdekkgebyr i sommerværet.

I tillegg til dette, opprettet politiet sak mot to personer for besittelse av narkotika. Tolletaten skannet 12 biler og gjennomførte to søk med hund som til sammen ga to beslag. Skatt øst og Arbeidstilsynet opprettet henholdsvis 24 og 10 saker som de vil følge videre.

– Samarbeidet på tvers av kontrolletatene fungerte utmerket både i forkant av og under kontrollen, fastslår Tangen.

Artikkeltags