Spydet fjernes i Spydeberg

FJERNES: Brosteinen og krakkene rundt spydet er allerede fjernet. I løpet av de nærmeste dagene forsvinner også selve spydmonumentet. Det vil tidligst bli hentet frem igjen neste vår.

FJERNES: Brosteinen og krakkene rundt spydet er allerede fjernet. I løpet av de nærmeste dagene forsvinner også selve spydmonumentet. Det vil tidligst bli hentet frem igjen neste vår. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Tusenårsstedet må vike plassen for Rema 1000. Er det greit at Nesparken forsvinner?

DEL

Helt siden 2008 har kjøpmann Ottar Havig ønsket å kjøpe Nesparken, som ligger ved siden av Rema-tomten, for å lage flere parkeringsplasser. Etter en lang byråkratisk prosess med høringsuttalelser og utforming av sentrumsplan har Havig nå overtatt 19 meter av parken. I disse dager gjøres området klart for utbygging.

– Vi begynner å grave rundt 1. november og regner med å ha anlagt 22 nye parkeringsplasser før desember, forteller Ottar Havig.

Arbeidet med å fjerne spydet er allerede i gang. Brusteinen og krakkene rundt monumentet er tatt bort, og spydet fraktes trolig til et lager i løpet av neste uke.

– Nå håper jeg spydet blir plassert på et mer egnet sted. Det har ikke kommet helt til sin rett her, mener Havig som fortsatt ønsker å få kjøpt opp hele parkarealet. Som smaalenene.no tidligere har skrevet har han nemlig lansert planer om å rive dagens butikklokaler og anlegge helt nye bolig- og forretningslokaler på stedet

– Da kreves mer enn de 19 meterne jeg nå har fått kjøpt, bekrefter Havig som understreker at områdereguleringen må vedtas før det kan bli aktuelt å gå videre med forhandlinger om oppkjøp.

At kommunen har godkjent parkeringsutvidelsen, og nå flytter spydet, skyldes for øvrig at parken har vært lite besøkt.

Artikkeltags