Gå til sidens hovedinnhold

Mann meldte seg som personen som hadde gått gjennom isen

Artikkelen er over 4 år gammel

SPYDEBERG: Samtlige nødetater rykket ut til Hemnestangen på Lyseren i Spydeberg.

– Vi har fått melding om en råk i isen og det skal være sett noen staver ved råken, opplyste politiet.

OPPDATERT: – Etter at søk ble avsluttet, meldte det seg en person til politiet. Han fortalte at han hadde gått gjennom isen. Det melder politiet like etter 14.30 onsdag.

Personen er ikke skadet etter å ha gått igjennom isen.

Dykkere i vannet

Innsatsleder fra politiet, Ketil Frydenlund sier til avisen at de nå er i ferd med å gi seg onsdag ettermiddag. De skulle gåover fra en livreddende aksjon til søke etter omkomne.

– Vi har sterk grunn til å tro at noen har gått igjennom fordi det er funnet staver ved råken og skøytespor som går inn i vannet, sier han.

Det er ifølge Frydenlund ingen tegn til at noen har kommet seg ut av vannet og det er ingen skøytespor ut av vannet heller.

– Så langt har vi ingen vitner til hendelsen. Vi fikk melding 11.42 onsdag og politiet var på stedet 12.23. Luftambulanse var der først, sier han.

Det ble søkt i flere timer på stedet uten resultater.

– Indre Østfold brann og redning bisto i redningsaksjonen på Lyseren sammen med alle andre nødetater, meldte Alarmsentral Brann øst.

Dykkere fra Fredrikstad brannvesen og OBRE er også med på aksjonen.

– Det er dykkere i vannet som søker nå, det er alt jeg kan si på nåværende tidspunkt, sier operatør ved Alarmsentral Brann øst til avisen.

Mange ferdes på isen

Det søkes ved en råk helt på nordsiden av Hemnestangen. Der er det også mye åpent vann og isflak i vannet. Det er også en del isfiskere og turgåere på innsjøen.

Disse har fått pålegg av politiet om å komme seg av isen.

– AMK fikk først inn meldingen klokken 11.42. Ambulansehelikopteret var først på stedet. Vi kom frem klokken 12.23, sier innsatsleder i politiet Ketil Frydenlund til Smaalenenes Avis.

Smaalenenes Avis får opplyst på stedet at de like før klokken 14 fortsatt ikke har funnet noe, og det vurderes å innstille søket.

Går ikke på isen

Et vitne avisen har vært i kontakt med sier at han tidligere i dag har sett flere folk som har vært utpå isen på innsjøen.

– Jeg har vært utpå isen tidligere i vinter, men det har vært mildt en periode nå, så da ferdes jeg ikke der ute, sier karen som bor like ved Lyseren til avisen.

Han kan opplyse om at både politihelikopter og ambulansehelikopter har ligget i luften over innsjøen en god stund.

Det meldes om usikker is på stedet.

Det er cirka 800 meter fra nærmeste parkering til stedet hvor det søkes, og en lokal kar på stedet har bistått nødetatene med transport av utstyr ved hjelp av sin ATV.