Uenig i direktoratets vurdering av ulverevir – vil at Skiptvet fortsatt skal tas med

Andreas Helbæk jr. Prosjektleder rovviltprosjektet i Spydeberg, Skiptvet, Hobøl og Våler.

Andreas Helbæk jr. Prosjektleder rovviltprosjektet i Spydeberg, Skiptvet, Hobøl og Våler. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Rovviltprosjektet har sendt brev til Miljødirektoratet.

DEL

Miljødirektoratet har kommet med sin vurdering av hvilke kommuner som regnes å ha ulverevir, og da igjen kan søke om tilskudd for dette. Kommunene i Østfold som direktoratet mener kvalifiserer til dette er Hobøl, Spydeberg, Våler, Rømskog, Halden og Sarpsborg.

Denne vurderingen reagerer Rovviltprosjektet nå på. De ønsker at Skiptvet fortsatt skal være omfattet av tilskuddsordningen.

LES MER: Reagerer kraftig på avlivingsvedtak: – Hvem har Hobøl-ulvene skadet?

Rovviltprosjektet er et samarbeidsprosjekt mellom kommunene Hobøl, Spydeberg, Skiptvet og Våler.

Hovedargumentet fra prosjektet side er at grensene som direktoratet opererer med ikke tar høyde for revirenes reelle størrelse. Manglende GPS-merking av ulvene i revirene i Østfold gjør det også vanskelig å anslå ulvenes faktiske bevegelser.

– Anmoder om at Skiptvet kommune tas inn på lista over kommuner som kan søke om tilskudd til kommuner med ulverevir i 2018 da det er åpenbart at Skiptvet kommune fortsatt er berørt av Hobøl-reviret, heter det i brevet til direktoratet. Dette er ført i pennen av prosjektleder Andreas Helbæk jr.

LES MER: Rovviltnemnda har vedtatt å skyte ulvene i Hobøl-reviret

Det påpekes videre at Skiptvet mottok støtte i 2017, og at kommunen ønsker å delta i prosjektet også i perioden 2018–2019. Samarbeidet mellom de fire kommunene i Rovviltprosjektet har fungert svært godt, heter det i brevet.

LES MER: Oppdaget fem ulvevalper i Østmarka

Artikkeltags