Gå til sidens hovedinnhold

Mathilde (10) synes det nye toalettet på Hallerudstranda er rent og pent

Artikkelen er over 4 år gammel

Mathilde Larsen (10) pleide å vente til hun kom hjem med å gå på toalettet for å unngå å bruke utedoen på Lyseren.

SPYDEBERG: Det har i flere år vært snakket om å bygge nye offentlige toaletter på badestrendene på Lyseren. Dette i følge driftsleder for uteseksjonen i Spydeberg kommune, Guttorm Langstøyl. Denne sommeren skal to splitter nye stå klare på Hallerudstranda og Granodden.

– Strømmen ble koblet til på doen på Hallerudstranda onsdag. Det gjenstår fortsatt noe arbeid på dette toalettet, men det meste er klart. Vi skal blant annet gjøre doen egnet for personer med handikapp og barn. Vi venter også på leveranse av toalettpapir og annet inventar, sier Langstøyl.

Moderne og hygienisk

Toalettet på Granodden gjenstår det fortsatt arbeid på, men vil stå klart i løpet av sommeren. Det er ikke tilfeldig at kommunen har prioritert toaletter i år.

– Det har blitt bygget trykkavløp til hyttene i området og da så vi mulighetene til å bygge toalettene. Det gjør at vi slipper å bygge egne renseanlegg på badestrendene, sier driftslederen.

Frister å komme tilbake

Han informerer om at det nye toalettet er moderne, hygienisk og holder en god standard.

– Vi fikk tilbakemeldinger fra badegjester om at utedoen var simpel. Vi håper og tror nye toaletter høyner følelsen av velvære, sier han.

Ti år gamle Mathilde Larsen er på Hallerudstranda på Lyseren så ofte hun kan. For henne var det spesielt hyggelig at det ble satt opp nye toaletter. Hun hadde dårlig opplevelser med utedoen som nå er fjernet.

 

– Den var så skitten og ekkel at jeg pleide å holde meg til jeg kom hjem. Jeg prøvde den nye doen i dag og den var ren og pen. Nesten like bra som hjemme. Jeg kan klart se at de vasker den bedre og oftere, sier Larsen. Trøgstingen Per Inge Arnesen var på Lyseren for første gang denne uka og synes toalettet virket grei.

– Det er bra at de har toaletter slik at ikke all avføring havner ute i vannet, sier han.

På Hallerudstranda var også Irene Olsen og døtrene Nora (4,5) og Sofia (6).

– Jeg har vært her tidligere og synes den nye doen er mye mer innbydende enn den gamle. Det frister å komme tilbake når toalettet ser ordentlig ut. Spesielt når man har barn, sier Olsen, også hun fra Trøgstad.

Kommentarer til denne saken