Langrennsentusiastene fikk 1,5 millioner kroner til ny hytte

SESONGEN I GANG: Slik så det ut på Myrberg tirsdag ettermiddag. De aller ivrigste skiløperne har allerede startet skisesongen.

SESONGEN I GANG: Slik så det ut på Myrberg tirsdag ettermiddag. De aller ivrigste skiløperne har allerede startet skisesongen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Sparebankstiftelsen Spydeberg gir et millionbeløp til opprustingen av skihytta på Myrberg.

DEL

SPYDEBERG: Langrennsgruppa og løypelaget i Spydeberg ønsker seg mer plass og planlegger en utvidelse og ombygging av skihytta til 5,2 millioner kroner. Målet er å gjøre om skihytta til et ordentlig klubbhus.

Nå har planene tatt et stort skritt nærmere realisering, etter at Sparebankstiftelsen Spydeberg donerte 1,5 millioner kroner til formålet.

– Dette er kjempeflott. Nå står og faller egentlig alt på kommunen, sier styreleder Cato Solberg i Spydeberg Langrenn.

Gaven utgjør 30 prosent av den totale prislappen. Inntil 30 prosent av summen kan komme fra spillemidler. I tillegg trår skigruppa til med en solid egeninnsats i form av penger og dugnadsarbeid.

LES OGSÅ: Hadde skiføre i over 100 dager forrige sesong – nå vil klubben bygge om skihytta for 5,2 mill.

Opp til kommunen

– Det som står igjen er 850.000 kroner, eller rundt 15 prosent. Det håper vi kommunen vil være med og ta, sier Solberg.

Han peker på at dette er et engangsbeløp, og at skigruppa og løypelaget selv står for all drift og vedlikehold av anlegget. Fristen for å søke om spillemidler er i januar. Uten kommunal støtte vil prosjektet bli utsatt. Målsettingen er å starte byggingen allerede til sommeren.

– Kommunen bør tenke langsiktig her, og ikke bare den kortsiktige kostnaden, mener Solberg.

Hege Spenning fra Sparebankstiftelsen Spydeberg forteller at det var et enkelt valg for stiftelsen å støtte prosjektet.

– Langrennsgruppa og løypelaget står jo for omtrent halvparten av all bevegelse til barn og unge i distriktet. De er dessuten enormt gode på dugnad, og alle prosjektene de setter i gang blir gjennomført, sier Spenning.

LES OGSÅ: Her rives den gamle skihytta – ny kommer opp snart

Schou vil finne løsning

Hun peker på at det var 100 dager med gode langrennsløyper på Myrberg forrige sesong. Nå oppfordrer hun kommunen til å komme på banen med sin andel.

– Lokalbanken står for mye av den aktiviteten som skjer i Spydeberg. Vi har gitt til skihytta, kunstgressbanen og Friplassen. Nå må kommunen også komme på banen, mener Spenning.

Pengene er ikke inne i rådmannens budsjettforslag, men ifølge ordfører Petter Schou (H) kommer det til å bli tema under budsjettdebattene i formannskapet de to neste torsdagene.

– Det er et godt prosjekt som vi forsøker å finne en mulighet til å få til. Vi i Høyre har avtalt et møte med idrettslaget for å forsøke å finne en god løsning. Jeg ser absolutt behovet, men det er en del penger, så vi får se hvordan vi løser det, sier Schou.

LES OGSÅ: Har lagt planen for en skipark til flere titalls millioner – nå kan Askim få sin egen «Korketrekker'n»

Artikkeltags