Spydeberg Rock lanserer mobilspill laget av elever på ungdomsskole

Gutta i HysjkebabGame Dev: Wilhelm Andersen, Odd Maritn Liverud Bolstad, Sander Solberg og Jonas De Luna Skulberg. Sistemann Benjamin Skjold var ikke tilstede da bilde ble tatt.

Gutta i HysjkebabGame Dev: Wilhelm Andersen, Odd Maritn Liverud Bolstad, Sander Solberg og Jonas De Luna Skulberg. Sistemann Benjamin Skjold var ikke tilstede da bilde ble tatt.

Artikkelen er over 1 år gammel

Spydeberg Rock lanserer sitt eget mobilspill lagd av elever på Spydeberg ungdomsskole.

DEL

Nå kan man laste ned det som muligens er verdens første festivalspill til mobil. Spydeberg Rock har i samarbeid med fem elever på Spydeberg ungdomsskole, som går under navnet Hysjkebab Game Dev, utviklet spillet ROCKMAN RUN!

– Det hele startet som en elevbedrift i åttende klasse. Alle vi på gruppa var interessert i å lage et mobilspill, så vi prøvde oss frem, forteller Jonas De Luna Skulberg.

– I 10. klasse tok vi valgfaget produksjon av varer og tjenester, og lagde vår egen bedrift. Det var i dette faget vi kom i kontakt med Spydeberg Rock, og vi fant ut at vi ville prøve å lage spillet for dem.

LES OGSÅ: Karin (33) fra Askim er med på lansering av nytt spill: – Nå kan du bli hjernemuskelmester

– Evig jakt på penger

– Det var så kaldt i fjor vinter, så vi satt inne og spilte Super Mario, forteller Børre Olsen i Spydeberg Rock.

– Da fikk Kenneth Hansen ideen om å lage et spill for festivalen. Han tok kontakt med de flinke folka i Hysjkebab på Spydeberg ungdomsskole. De sa seg villig til å hjelpe oss.

I spillet er målet å styre karakteren Rocky til å unngå gitarforsterkere, turnébusser og elgitarer for å komme seg til nirvana.

– Vi kom med ønsker om hvordan vi ville ha spillet, og resultatet er strålende. Det er lastet ned over 400 ganger allerede. Den som får høyest poengsum før 1. desember vinner et festivalpass til neste års musikkfestival.

– Spillet er et evighetsspill. Det gjenspeiler oss rockere, på evig jakt etter penger og å nå nirvana, sier Olsen spøkefullt.

LES OGSÅ: Håkon vant 30.000 i pokerturnering – flere skal få nyte godt av premiepengene

(Saken fortsetter under bildet)

Gutta innfeldt, (f.v) Eddy Lyshaug, Kennteh Hansen og Børre Olsen, har lansert det splitter nye festivalspillet ROCKMAN RUN! for mobiletelefoner.

Gutta innfeldt, (f.v) Eddy Lyshaug, Kennteh Hansen og Børre Olsen, har lansert det splitter nye festivalspillet ROCKMAN RUN! for mobiletelefoner. Foto:

Tar imot flere oppdrag

De fem guttene i Hysjkebab forelder arbeidsoppgavene seg i mellom. I og med at de er en elevbedrift har noen økonomisk ansvar, Jonas har ansvar for koding og programmering, mens andre tar seg av lydeffektene i spillet.

– Alle vi som er med Wilhelm Andersen, Odd Martin Liverud Bolstad, Benjamin Skjold, Sander Solberg, og jeg har forskjellige arbeidsoppgaver. Dette er noe vi syns er veldig gøy å holde på med. Dette er noe vi har lyst til å fortsette med i fremtiden. Vi tar gjerne mot oppdrag fra nye aktører som vil ha et mobilspill, forteller De Luna.

LES OGSÅ: Rocke-Børre kåret til Spydebergs største lokale kjendis av NRK 

Artikkeltags