Mathias (19) og Herman (18) ble håndplukket av regissøren til Soot-spelet

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MARKER: Mathias Rande fra Mysen og Herman Ruud fra Ørje er for første gang med på spelet, og de hadde en litt annerledes måte å få tilbud om å være med på.

– Vi ble spurt om å være med av regissør Anneli Sollie etter at hun hadde sett oss på russerevyen i Mysen i vinter. Hun syntes vi gjorde en god jobb og at vi passet godt til de rollene vi har i dette stykket. Vi hadde ganske store roller i revyen og derfor utmerket vi oss. Vi er med på det her for å ha det gøy og i tillegg har vi noe morsomt å fylle dagene med, så derfor svarte vi ja til dette, sier guttene.

LES OGSÅ: Soot-spelet: Nå går billettsalget så det SLUSER

– Akkurat nå er det intens øving

Stykket spilles i Ørje fra 22. juni og har mange forestillinger over flere dager. For å prestere må det mye øving til, men det er guttene innstilt på.

– Akkurat nå er det intens øving. Når vi nærmer oss forestillinger er det øving hver dag i mange timer, men det må til. Dem som har vært med på dette før er mer vant til det, mens vi nye har ikke så mye erfaring og må lære oss hvordan dette foregår, men det går seg til etter hvert, sier Ruud.

– Jeg har vært med på mange forestillinger før da jeg var med på kulturskolen i Eidsberg, så jeg er ganske vant til mye øving. Siden vi er interesserte i dette så er det bare gøy å være med, og vi takler det fint. Hvis vi ikke hadde hatt noe interesse for skuespill hadde det nok ikke vært like morsomt. Det føles ikke så ille som man kanskje tror. Den lille tiden man er på scenen står du for det meste og snakker med noen andre, så det er ikke så vanskelig, fortsetter Rande.

(Saken fortsetter under bildet)

SKUESPILLERE: Frida Bremnes (17), Camilla Trosterud (19), Ruth Amalie Olsen Torp (18). Foran:  Nora Sollie Stemmedalen (14)

Bildetekst: Jentene er enig om at Soot spelet er noe for seg selv og like fantastisk hvert år. Sommerens høydepunkt med mange hyggelige folk.

SKUESPILLERE: Frida Bremnes (17), Camilla Trosterud (19), Ruth Amalie Olsen Torp (18). Foran: Nora Sollie Stemmedalen (14) Bildetekst: Jentene er enig om at Soot spelet er noe for seg selv og like fantastisk hvert år. Sommerens høydepunkt med mange hyggelige folk.

LES OGSÅ: Sist skuespiller Ingar Helge Gimle var i Ørje fikk han i følge seg selv 9000 mygg i trynet

Ørjes store stolthet

Ruud legger til at det er ekstra stas å være med å fremstille Ørjes store stolthet gjennom et skuespill, når han selv er fra Ørje.

– Vi spiller Hans og Ole i skuespillet. Det er to emissærer som skal snakke om gud. Det er ganske mange skuespillere som er med, og kanskje mest statister for at det skal se mest realistisk ut. Det blir jo noen replikker å øve på, men siden jeg har drevet med teater før er det ikke det vanskeligste for min del. I skuespillet snakker vi med hverandre på en naturlig måte, og da er det mye lettere å huske replikkene, sier Rande.

– Jeg er ganske fersk, men jeg fikk helt perfekt antall replikker, for jeg har ikke så mye å si. Det handler bare om å pugge så klarer man å lære så mye som mulig, så det er ikke noen stor utfordring, legger Ruud til.

(Saken fortsetter under bildet)

MYE TID: Skuespillerne bruker mye tid på øving hver dag de siste dagene før forestillingene.

MYE TID: Skuespillerne bruker mye tid på øving hver dag de siste dagene før forestillingene.

LES OGSÅ: Indre Østfold får langt mindre penger til kultur enn Ytre Østfold - ordfører langer ut mot Glomma-nettverk

Godt miljø

De unge skuespillerne mener begge at det er utrolig gøy å få være med i Soot-spelet, og sier miljøet er svært bra.

– Det er utrolig mange hyggelige mennesker og godt fokus på samvær her. Det er en veldig inkluderende gjeng vi omgås med. Man finner alltid noen å snakke med og vi har ofte mye å snakke med hverandre om. Hvis du er med i en teatergruppe så er folk veldig åpne og opptatt av god stemning. Alle som er med her har noe til felles og det skaper et godt miljø. I tillegg er det lærerikt fordi vi jobber med profesjonelle skuespillere, noe som skaper litt større press på oss andre, og gjør det litt mer spennende. Vi får en litt starstruck-følelse av å få spille med de kjente skuespillerne, forteller de.

LES OGSÅ: Trakk i snitt 160 tilhørere ti lørdager på rad – nå er det klart for ny sesong i slusene

FØLGER MED: Jentene følger nøye med på gjennomgangen før de selv skal på scenen.

FØLGER MED: Jentene følger nøye med på gjennomgangen før de selv skal på scenen.

Artikkeltags