Smuglet 39 kilo hasj

NARKOBESLAG: 39 kilo hasj ble beslaglagt av Ørje-tollerne i sommer. Bilføreren var en 30 år gammel belgier som hadde med seg sin mor på tur.Arkivfoto: Tollvesenet.

NARKOBESLAG: 39 kilo hasj ble beslaglagt av Ørje-tollerne i sommer. Bilføreren var en 30 år gammel belgier som hadde med seg sin mor på tur.Arkivfoto: Tollvesenet.

Artikkelen er over 4 år gammel

Mor og sønn sa de skulle på familiebesøk. Sannheten var at de var på smuglertokt.

DEL

Mysen: – Vi skal til Oslo for å besøke familie, forklarte mor og sønn til tollerne. Men det var før narkohunden Hatrick hadde snust seg gjennom bilen. Da stakk det nok til litt i hundens fintfølende nese. Hatrick markerte skikkelig.

Og ikke uten grunn. Etter en runde i skanneren ble det funnet 39 kilo hasj under gulvet på førersiden. Partiet har en gateverdi på rundt 4 millioner kroner.

Samarbeidet

Nå har sønnen vært i retten. Der valgte han å samarbeide med myndighetene. Når en først har havnet i klisteret, er det ofte lønnsomt å legge kortene på bordet.

Se bilder: Belgier tatt med 40 pakker med hasj

Ganske snart erkjente tiltalte forholdet. Dette har medført en betydelig prosessøkonomisk gevinst. Tilståelsen alene ga et fradrag i straffen på drøyt 10 prosent.

Straffereduksjon

Etter pågripelsen har siktede også samtykket i fornyede varetektsfengslinger. Disse avgjørelsene har dermed blitt løst gjennom såkalte kontorforretninger. En ny reduksjon av straffen på 10 prosent.

I retten ble det dessuten opplyst at belgieren hadde ønsket å gi opplysninger om en bakmann. Men siktede mente at politiet ikke tok seg nok tid til å snakke med han i forbindelse med avhøret. De hadde heller ikke etter hans mening vært spesielt aktive for å finne ut hvem denne bakmannen var.

Men uansett ga det ytterligere strafferabatt. Normalt ville en sak som dette fikk en fengselsstraff på i underkant av fire år. Nå konkluderte dommerfullmektig Nanna Aaby med at fengsel i to år og sju måneder var en passende straff.

I tillegg blir bilen som ble brukt beslaglagt. Denne står siktedes mor som formell eier av.

Artikkeltags