Skutt ned og drept i Mysen

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

31-åringen som stod tiltalt i en rettssak i Heggen og Frøland tingrett, ble skutt i hodet og brystet da han kom ut av rettssalen ved 15.30-tiden mandag ettermiddag. Mannen døde senere på Ullevaal Universitetssykehus. Les mer i pdf-utgaven (kr.15,-)

DEL

Skuddene ble avfyrt av en tidligere dørvakt som 31-åringen ble banket opp av i Jernbanegata i Mysen i 2003.

Advokater og tingrettspersonale hørte skudd fra parkeringsplassen på andre siden av jernbanesporet da rettsmøtet var over mandag. Da forsterkninger styrtet til lå det to personer på bakken. Nemlig 31-åringen som var blitt skutt, samt den tidligere dørvakta som var lagt i bakken av de to politibetjentene.

31-åringen ble truffet av minst fem skudd. Ett skudd skal ha truffet i hodet og fire skudd i brystet. Skuddene ble avfyrt fra kloss hold.

- Han pustet, men var ikke ved bevissthet da han ble tatt hånd om ambulansepersonalet. Han ble fraktet med bil til parkeringsplassen ved Eidsberghallen og tatt med i legehelikopter til Ullevål sykehus, opplyser hans advokat, Jan Kildahl.

31-åringen var tidligere dømt for drapet på en tobarnsmor på Slitu i 1997 og har tidligere vært innblandet i skyte-episoder, blant annet i Askim og Mysen.

Spesialenheten for politisaker (tidligere SEFO) skal nå etterforske saken.

Artikkeltags