Skuffet over dagsenterkutt i Askim

Artikkelen er over 9 år gammel

Uten et godt tilbud i Vangsveien og på Hjelmstad, blir brukerne sittende hjemme.

DEL

Det frykter Tormod Rom, som selv har vært bruker på Hjelmstad, Jan Olav Edvartsen, Knut Engen og Pål Engerud som er fedre til brukere i Vangsveien.

Kutter stillinger

Torsdag kveld vedtok flertallet i bystyret, med unntak av Frp og KrF, å spare 1 million kroner på de to dagsentrene. Det betyr to færre stillinger i Vangsveien verksteder for psykisk utviklingshemmede og en stilling mindre på Hjelmstad aktivitetssenter for personer med psykiske problemer.

– Dette gir økt press på pårørende og fare for flere sykmeldinger blant de ansatte. Dagsentrene skal ikke bare være et oppbevaringssted, mener fedrene og legger til at kommunen også mangler støttekontakter for denne gruppen.

Tormod Rom var fornøyd med Frp som ville droppe kuttene. Men mest fornøyd var han med KrF etter at Mona Enstad hadde vært på talerstolen.

– Dette er et kutt på 37 prosent av de ansatte på Hjelmstad som vi ikke kan være med på, sa hun.

– Voksent gjort av Frp, slo Rom fast. Likevel ble det flertall for å kutte stillingene, men åpningstidene skal ikke reduseres.

Rådmann Toril Lahnstein var oppgitt over at ansatte, som selv har vært med på å foreslå disse kuttene for å spare penger, i ettertid har uttalt seg kritisk.

Selger fire sykehjemsplasser

Askim kommune selger fire sykehjemsplasser neste år. Rådmannen ville selge seks, men det gikk ikke politikerne med på.

Fylkeskommunen har trukket sin støtte på 100.000 kroner til helsesøster på Askim videregående skole. Men alle partiene var enige om at det må dekkes inn. Dermed fortsetter helsesøster i 60 prosent stilling der.

– Lite tilfredsstillende at fylkeskommunen ikke skyter inn sin andel, bemerket varaordfører Thor Hals.

Einar Bjorvand (H), kommunens representant i kirkelig fellesråd, trakk fram behovet for vedlikehold på både kirke og kapell. Han la også til at dersom kuttene ved dagsentrene gir store, negative konsekvenser, finnes det et håp i revidert budsjett til våren. Øivind Juel (Sp) minnet også om det store etterslepet på vedlikehold av kommunale bygninger.

Artikkeltags