Gå til sidens hovedinnhold

- Skremte ulveflokk med musikk

Artikkelen er over 10 år gammel

13-åringen Walter Eikrem løp ikke da han møtte fire ulver på gårdsveien hjemme i Degernes mandag. Han tok frem mobilen sin og spilte heavy metal på full guffe. Da vek ulveflokken unna.

Det utrolige møtet med ulveflokken skjedde på veien til gården Væhleødegården i Degernes i Rakkestad kommune mandag. Overfor Rakkestad Avis beskriver 13 år gamle Walter Eikrem møtet med rovdyrene som skremmende.

Ble redd

– Jeg spilte den verste heavy metal-musikken. Veivet med armene, ropte og skrek, men ulvene ble ikke ordentlig redde, forteller 13-åringen. Selv ble han redd. Ordentlig redd.

– Nå er jeg overrasket over at jeg ikke løp min vei. Jeg har tenkt på det i dag også, og grudd meg til skoleveien hjem, sier Walter når Rakkestad Avis møter ham ved skoledrosja dagen etter ulvemøtet.

Mamma Anne Katrine Eikrem er stolt over at sønnen reagerte nettopp slik hun hadde instruert ham til å gjøre, dersom han en dag skulle møte ulv på skoleveien. Samtidig jobber hun med samvittigheten fordi hun ikke var der da Walter kom på skoleveien.

– Veien er såpeglatt her. Tenk om han hadde ramlet? Eller om det hadde vært lillebroren hans som kom, spør Eikrem.

Ulveflokk ved gården

Leder for viltnemnda i Rakkestad, Jan Lie, var tirsdag ettermiddag på veien for å se etter ulvespor, uten resultat. Forholdene for sporing var svært vanskelige etter mildværet. Møtet med ulveflokken skjedde etter en helg der familien merket nærværet til rovdyrene.

– Vi hadde en hel flokk her. De dukket opp først på lørdagskvelden. Vi fant spor mellom huset og båten som står på tunet. Hester og hunder var urolige, forteller Eikrem. Blant annet nektet hestene å gå og ete høy, som lå i fôrhekken. I stedet sto de klint inntil husveggen.

Familien har gjentatte ganger søkt om utvidet skoleskyss på grunn av ulv. Nå ligger søknaden til behandling hos Fylkesmannen i Østfold.

Rakkestad kommune innkaller nå til møte med foreldre til skolebarn som er berørt av Linnekleppen-flokken. Møtet finner sted i begynnelsen av neste uke, skriver Rakkestad Avis.

TIPS OSSEpost: redaksjonen@smaalenene.no TLF: 909 70 700
Bilde: SMABILDE til 2005