Skole undersøkt med narkohund

Sjekket: Hundefører Anniken Egelie og narkotikahunden Coppel (6) undersøkte alle de offentlige rommene på             skolen, og elevene som var der.

Sjekket: Hundefører Anniken Egelie og narkotikahunden Coppel (6) undersøkte alle de offentlige rommene på skolen, og elevene som var der. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Politiet ønsker å være synlig på skolene for å forebygge narkotikamiljøer.

DEL

Askim: En rekke politibetjenter, samt hundefører og narkotikahund var i går på Askim videregående skole.

– Besøket skal ikke være rettet mot noen enkeltpersoner eller spesifikke miljøer, men gjennomføres for å passe på at skolen forblir en rusfri arena, sier politibetjent Patrick Karlsen i forebyggende avdeling i Follo-politiet.

Søkte over alt

Hundefører Anniken Egelie og narkotikahunden Coppel (6) undersøkte alle de offentlige rommene på skolen.

Hunden Coppel er trent til å finne alle typer av narkotika. Både på mennesker og inne i for eksempel skap.

– Jeg tror slike besøk fungerer. Det gjør at folk tenker seg om før de prøver å ta med seg rusmidler på skolen. At det ble nettopp i dag var tilfeldig, men vi prøver å få til slike besøk så ofte det lar seg gjøre, sier Egelie.

– Det er viktig at vi jobber målrettet med forebygging i ungdomsmiljøene. Vi har et tett samarbeid med skolene gjennom hele skoleåret, og har god dialog med ledelsen på Askim videregående skole. Å ha et godt samarbeid er viktig slik at vi kan komme i forkant av en eventuell problemutvikling hos ungdom. Besøk på skolen er et av virkemidlene for å unngå dette, sier Patrick Karlsen, som jobber på Indre Østfold politistasjon. Han forteller at de ofte er rundt på de lokale skolene og prater med elevene. Det er ikke ofte de har med narkohund, men i går passet det sammen med deres arbeid.

Fornøyde elever

Elevene Thea Strand Oraug (16) og Thea Maria Borgen (16) tror arbeidet til politiet hjelper for å forhindre at narkotika kjøpes og selges på skolen.

– Vi har besøk av politiet ganske ofte, og de kommer alltid bort og slår av en prat. De er som regel veldig hyggelige, sier Borgen.

– Jeg syns det er greit at politiet kommer på skolen vår, og det at de har med seg en hund gjør nok litt inntrykk på folk. Vi får håpe det hjelper, sier Strand Oraug.

– Gjennom vår tilstedeværelse ønsker vi å være til stede for å snakke med ungdommene og dermed skape en gjensidig tillit. Samtidig er det et viktig virkemiddel for å bidra til at skoleområdet er en rusfri arena, skriver Follo-politiet i en pressemelding i forkant av besøket.

– Det hender at vi finner både narkotika og brukerredskaper når vi er på besøk på skolene, men så langt i dag har vi ikke funnet noe, sier Anniken Egelie.

Stasjonssjef Trond Widme ved Indre Østfold politistasjon bekrefter overfor Smaalenenes Avis at det ikke ble funnet narkotika på Askim videregående skole i går.

– Det er vi selvsagt glad for, sier han.

Artikkeltags