– Skjevt tak, manglende sikring og lekkasje i peis

NABOER: ? Naboforholdet er heldigvis svært godt mellom beboerne her, hvorav mange med småbarn, sier Vibeke Øvre og Anders Ekelandsdal.

NABOER: ? Naboforholdet er heldigvis svært godt mellom beboerne her, hvorav mange med småbarn, sier Vibeke Øvre og Anders Ekelandsdal. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Anders Ekelandsdal og hans familie i Oslo gledet seg til å flytte inn i ny bolig på Knapstad. I stedet ble det et mareritt.

DEL

14 boliger er satt opp av Tømmermester Låche as i Grevlingveien. Pris: 2,2 millioner kroner. Et stort antall av kjøperne hevder å ha mottatt boliger med betydelige feil og mangler.

Feilmontert

Naboene Anders Ekelandsdal og Vibeke Øvre viser oss rundt i sine boliger.

– Se her. Kjøkkeninnredningen er montert med skruer i taket. En glassplate ved kjøkkenbenken sprakk nesten umiddelbart. Verandadørene lar seg nesten ikke lukke. Gipsplater er feilmontert. Husnøkler mangler, forteller Øvre.

I mars i år kom hun hjem fra ferietur til et stuevindu med kjempesprekk. Vinduet viste seg å ha vært montert i spenn.

For Ekelandsdal har problemene ikke vært mindre, snarere tvert imot. For ham startet det like godt med en taklekkasje. Og han fortsetter:

– Skjevt tak, manglende sikring av bratt uteareal, manglende rengjøring til innflytting, røyk ut i rommet ved fyring i peisen, bare for å nevne noen eksempler.

Konkurs

Noe er rettet, men ikke alt. Og noen rettinger har ført til nye feil. Da piperøret ble byttet, glemte snekrende å tette etter seg – noe som førte til vann ned i pipa og ut gjennom stuetaket.

– Låche var vennligheten selv da prosjektet var i startfasen. Utover våren i år ble det stadig vanskeligere å nå ham på telefon og med tekstmeldinger. I juni var selskapets konkurs et faktum, forteller de.

Takket være at 5 prosent av kjøpesummen på 2,2 mill. kroner er holdt igjen som garanti i banken, føler beboerne seg trygge på at alle feil til syvende og sist vil bli rettet.

– Men dette har vært en frustrerende opplevelse. Gleden ved å flytte inn i ny bolig har blitt helt borte. Kona mi angret nesten på hele Østfold-flyttingen og ville tilbake til leilighet i Oslo, sier Ekelandsdal.

Advokatutgifter

Han hyret advokat da konflikten med utbyggeren toppet seg. Nå må han jobbe overtid for å betale ned på advokatutgifter på 80.000 kroner.

Ekelandsdal hentet også faglig assistanse hos firmaet Termografi og Takstconsult (TTC) i Ski. Daglig leder i TTC, Johnny Ekholt, sier at Grevlingveien bar preg av å være et prosjekt hvor påviste feil og mangler ikke var blitt rettet opp, og der byggmesteren hadde gitt litt blaffen.

– Dette er ikke det verste vi har sett, men jeg registrerte en del merkelige småfeil og mangler. Det hele bar preg av dårlig håndverk og en del amatørmessig utført arbeid, sier han.

Vibeke Øvre er skuffet over utbyggeren bak prosjektet.

– Låche er jo ikke akkurat noen turist i bransjen. Vi vet alle at det er cowboyer i byggebransjen, men jeg er skremt over bildet jeg sitter igjen med av en tilsynelatende seriøs aktør, som i tillegg er takstmann, sier hun.

Vi har kontaktet Per Kristian Låche for en kommentar, men han ønsker ikke å kommentere påstandene.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken