Disse tre eidsbergingene skaper kjempestemning i Holmenkollen

LOKAL TRIO I KOLLEN: Sigmund Vister (fra venstre), Kjell-Erik Kristiansen og Ingar Diskerud bidrar til et vellykket skiskytter-VM i Holmenkollen.

LOKAL TRIO I KOLLEN: Sigmund Vister (fra venstre), Kjell-Erik Kristiansen og Ingar Diskerud bidrar til et vellykket skiskytter-VM i Holmenkollen.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Eidsberg-trioen Kjell-Erik Kristiansen, Sigmund Vister og Ingar Diskerud har et stort ansvar under VM.

DEL

OSLO: Skiskytter-VM har blitt en publikumssuksess med fulle tribuner og god stemning. For å skape den perfekte VM-stemningen er det selvfølgelig indre østfoldinger som er sterkt delaktige. Anført av den erfarne speakeren Kjell-Erik Kristiansen får opp mot 25.000 tilskuere under hver øvelse god oversikt over det som skjer.

– Jeg har vel nærmere 50 verdensmesterskap bak meg som speaker, så det er ikke så spesielt for meg. Men selvsagt artig å være med å skape stemning på hjemmebane, sier 55-åringen.

Han er ansvarlig for hele arenaproduksjonen i Holmenkollen. Det være seg lyd og bilde til kjøreplanen hver dag.

LES OGSÅ: Anders fikser mat til skifesten - solgte ett tonn pølser

Håndplukket

Han har håndplukket medarbeidere rundt seg. To av dem er eidsbergingene Sigmund Vister (49) og Ingar Diskerud (56).

– Sigmund er nestkommanderende og logistikkansvarlig, mens Ingar har ansvaret på indre bane. Både ta seg av gjester og at mikrofoner er der de skal til enhver tid, forklarer Kristiansen.

Under ski-VM i 2011 var Vister speaker i hoppbakken. Nå holder hærlendingen seg mer i bakgrunnen.

– Det er moro å være med på VM på hjemmebane. Det kribler litt ekstra. Jeg var også med under VM i Trondheim i 1997, forklarer han. Vister var også med på sponsoropplegg i VIP-teltet, som i går sammen med Ole Einar Bjørndalen.

Ingar Diskerud var delaktig allerede under OL på Lillehammer. Da tre uker som politimann.

– Det er en ære å få bidra til VM på hjemmebane. Må berømme all frivilligheten under et slikt mesterskap. Funksjonærene gir bra service og er veldig vennlige, påpeker han.

LES OGSÅ: Ordfører droppet NSB-møte til fordel for stortingsbesøk og skiskytter-VM

Mer krevende

Under ski-VM i Holmenkollen i 2011 ble Kjell-Erik Kristiansen kjent som stemmen i tåka. Under VM i skiskyting har det selvsagt vært noe helt annet.

– Skiskyting er en større arenaidrett enn langrenn. For meg som speaker er det mer å ta tak i. Dessuten er det mer uforutsigbart og flere nasjoner som kan vinne. Bredden gjør det mer publikumsvennlig, forklarer han og legger til:

– 15- og 20-kilometeren er mest krevende å gjennomføre. Da skjer det mye samtidig. Stafettene handler mer om å underbygge stemningen, sier mannen som har kommentert VM i skiskyting tre ganger i Holmenkollen. Sist var i 2000. Året tidligere ble to øvelser flyttet dit.

Fakta om VM i skiskyting:

  • Arrangeres i Holmenkollen 3.-13. mars.
  • Avsluttes søndag med fellesstart menn og kvinner.
  • Er det 48. VM-et i rekken og tredje gang mesterskapet finner sted i Holmenkollen.
  • Totalt er det rundt 350 utøvere fra 40 nasjoner med.
  • Totalt er det 11 øvelser.
  • Tilskuerkapasiteten er 25.000 hver dag.
Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken