Nå får de endelig fiber i ny del av kommunen

I GANG: Styreleder Tor Anders Olsen og prosjektleder Kjartan Eg Lodden så de første fiberkablene gå i jorda i Skiptvet, her langs nordre del av Vidnesveien.

I GANG: Styreleder Tor Anders Olsen og prosjektleder Kjartan Eg Lodden så de første fiberkablene gå i jorda i Skiptvet, her langs nordre del av Vidnesveien. Foto:

Skiptvet Digital har satt i gang å etablere fiber nord i Spydeberg.

DEL

SPYDEBERG: Fiberkabelen har spredd seg ut over Skiptvets grenser. I anledning orienterings-VM la Skiptvet Digital fibernett ut til Mørk. Nå utvider de sitt nett nordover i Spydeberg.

– Vi har begynt allerede denne uken å etablere fiber på Lyserenveien. Jeg vil anta vi legger cirka tre kilometer denne uken og tre-fire kilometer neste uke. Sånn holder vi på til det er lagt fiber helt opp til Holli mølle, sier daglig leder i Skiptvet digital Kjartan Eg Lodden.

– Nå vil det bli sammenhengende fibernett fra Meieribyen til Mørk Golfbane og opp til Holli mølle, forklarer han videre.

LES OGSÅ: Nabokommunen reddet O-VM: – Vi er utrolig takknemlige for hjelpen vi fikk

To grendelag har allerede meldt seg på fiberutbyggingen nord i Spydeberg.

– Både i Karjolkroken og på Galtebo har det dannet seg grendelag som ønsker fiber. Ønsker man seg fiber til sitt hjem kan man ta kontakt med oss, så hjelper vi til med å etablere grendelag, forklarer Lodden.

– Om man bor langs Lyserenveien er det mulighet for å koble seg på nettet på egenhånd. Enten graver man de nødvendige meterne selv eller så har vi to mann som man kan engasjere til å grave, dersom man ikke ønsker selv og at avstanden ikke er for stor, sier Lodden.

LES OGSÅ: Etterspørselen har blitt så stor at firmaet ansetter flere: – En vinn-vinn situasjon

I flere av grendene i Skiptvet har mellom 90 og 100 prosent av husstandene valgt å koble seg på fibernettverket. På spørsmål om fiber i hus øker verdien på boliger, er Lodden klar.

– Det gjør i alle fall ikke boligen mindre attraktiv, svarer Lodden.


Artikkeltags