«Skiptvet – amatørenes lekegrind?»

Thor Anders Smith Hoen

Thor Anders Smith Hoen Foto:

Av
DEL

MeningerDanskene har sitt Mols – Norge later til å ha sitt Skiptvet.

Det er nesten ikke til å tro at Skiptvet nå pretenderer å bli en nordlig provins i Sarpsborg – rådmann Pedersens kjære hjemby. I stedet burde man ha bidratt til et livskraftig sentrum i Øvre Østfold – der man vitterlig altså geografisk hører hjemme. Det innser man altså åpenbart ikke i Skiptvet. «Skitt i Norge – leve Toten» råder åpenbart her.

Redaktøren i denne avis har noe bittersøtt kalt dette «Skiptvets farvel» - der dette er ledsaget av et foto av enkelte medlemmer av formannskapet med lettere stivnede grin. Det har heller ikke manglet på advarsler fra andre. Saxe Frøshaug stønner – med rette – over denne nyhet. Thor Hals likeså. Odd Grenagers innsiktsfulle leserinnlegg forleden dag er nok et eksempel på dette. Sistnevnte - og noen håndfull andre – kan da ikke være de eneste fornuftige individer i vår kommune?

LES OGSÅ: Skiptvet kastes ut av avtaler – nå frykter folk for flere lokale tilbud

Skjetvingene lar seg ikke presse – nå ser de en annen vei

Ser man på begrunnelsen for denne avsindige beslutning later denne kun til å være økonomisk begrunnet. Selv om beløpene skifter – utgjør dette altså ikke disse omkostninger mer årlig enn kun noen få av oss betaler i kommunal skatt. Om så mye. Analyserer man dette nærmere snakker man således kun om knapper og glansbilder.

Man får dette til å høres ut som om dette er et være eller ikke være – noe det altså langt fra viser seg å være.

Den samme meritterte rådmann - og de samme politikere – går samtidig inn for å bygge gang- og sykkelveier på kryss og tvers i Skiptvet. Dette har man rotet med helt siden 2014. Dette vil selvsagt koste Skiptvet astronomiske beløp. Kommunen selv mener dette kan skje innenfor en ramme på 50 – 80 millioner kroner. Statens veivesen – og undertegnede – mener at dette minimum minst må tredobles. Dersom dette i det hele tatt lar seg gjennomføre slik disse monstrøse planer er presentert.

Svein Olav Agnalt og rådmann Pedersen har svevet rundt i denne rosa boble nå i årevis allerede. Og svever fortsatt.

Dette tar man seg altså råd til i Skiptvet – men noen sølle hundretusener til et interkommunalt prosjekt blir åpenbart for sterkt for de samme. Forstår man sammenhengen med de ting man steller med ?

Samme rådmann innrømmet i denne avis for en tid tilbake at skandalen med Vamma «miljøpark» hadde satt kommunen «i en knipe». Det er en mild vurdering. Når samme rådmann bramfritt presenterte «miljøparken» var dette en stor «gladnyhet» opplyste han. Sten herfra skulle selvsagt inngå i hans rosa luftslott. Her malte samme mann seg altså langt inn i et hjørne. Dette hverken var eller ble en «gladnyhet» for noen som helst i Skiptvet – aller minst rådmann Pedersen selv.

Rådmann Pedersen rir nå altså igjen. Skal han også denne gang få viljen sin ? Det later ikke til å være grenser for hva som foreslås herfra. For den interesserte leser anbefales varmt et Google–søk . Nå – på tampen av sitt yrkesliv – skal han altså med sitt siste fremsatte forslag få ødelegge Skiptvets muligheter i uoverskuelig fremtid.

Skiptvets politikere må nå altså våkne – selv om noen her fremstår som ferdiglobotomerte fra samme rådmanns side allerede. "Makta rår". Partipisken i Ap har sikkert beseglet avgjørelsen derfra for lengst. «Noen av oss har snakket sammen» - heter det gjerne i disse kretser. Hva med Sp – som historisk ikke er undergitt den samme doktrine ? Evner hver representant her å tenke fritt selv ?I «Viktig melding til alle» - et ytterst kuriøst leserinnlegg fra kommunens ordfører, varaordfører et par viktige gruppeledere i Ap og Sp – er konklusjonen avslutningsvis den temmelig tøvete at;

«Vi lar oss ikke presse, vi er skjetvinger». For noe vrøvl. Som det er dette det handler om. Flere av oss er faktisk regelrett flaue på disses vegne. Maken til furting og sårhet har vi ikke sett på lenge. Vi minnes Tuppen og Lillemor – og at «du får ikke skli på kjellerlemmen vår». Det hele blir bare infantilt og fjollete. Det viktigste for disse politikere synes å være å få frembrakt et rungende; «NEI» - til kommunen i nord, snarere enn hva som måtte være innbyggernes beste. Burde det kanskje ikke være omvendt ?

Er ikke våre folkevalgte til for oss ? Jeg kan selvsagt ha misforstått.

For folk utenfor kommunen må dette sirkus fortone seg som det reneste «Muppet-show». Er denne sak representativ for hvordan politikere i Skiptvet tenker – er mange av oss ytterst bekymret. At Ap ønsket å være under en stor rød paraply i syd kan neppe overraske noen. At Sp med det feiende flotte slagord; «tjenester nær folk» går i samme fella – må sies å være svært overraskende. Tror man at sine egne velgerne er idioter ?

Skiptvet kommune har som åpningsbilde på sin egen nettside et bilde av Vamma bro. Et godt valg egentlig – som symboliserer den naturlige nærhet til regionen nordover. Dersom ikke dette håpløse forslag nå stanses vil Skiptvet kommune måtte erstatte dette bilde med den mer sosialdemokratiske og beskjedne Trøsken bro. Det er over denne ytterst lille «bro» at alt vil bli lagt til rette for oss i fremtiden. Gud forbyde.

Kommunens lett tåpelige motto; «Klart vi kan», er derfor i ferd med å gjøres til regelrett skamme. Det later ikke til at man «kan» noe som helst her. Man bør derfor skifte ut dette. Når samme kommune på sine brevark videre smykker seg med panegyriske ord som; «Kvalitet – Engasjement – Samspill», forstår vi alle nå at dette kun er falske ord - skuebrød – uten noe nærmere reelt innhold.


Det gjenstår fortsatt tid til å bruke hodet for de det måtte gjelde.


Artikkeltags