Her er det ikke stengt i sommer – de har heller kommet med et nytt tilbud

VEVER: Emilia Hagen (10) gjør ferdig billedveven sin på fikleklubb på Skiptvet bibliortek. Til høyre mamma Kjersti Hagen.

VEVER: Emilia Hagen (10) gjør ferdig billedveven sin på fikleklubb på Skiptvet bibliortek. Til høyre mamma Kjersti Hagen. Foto:

Biblioteket har ikke sommerstengt.

DEL

SKIPTVET: Om det skulle komme en styggeværsdag eller to, fortvil ikke. På biblioteket i Skiptvet kan du få noe å engasjere deg i hele sommeren.

– Hver onsdag fram til 14. august har vi fikledag, og hver mandag leser vi høyt et kapittel fra årets historie i sommerles, «Det blodrøde nordlyset», forteller biblioteksjef Nina Håkonsen.

LES OGSÅ: Line og Vanessa frister med kule premier: – Nå starter Sommerles

Lager billedvev

Om det er aldri så fint vær må sommeraktivitetene vente litt for Emilia Hagen (10). Hun har nemlig brukt bibliotekets fikledag til å starte på en billedvev. Nøyaktig og fint vokser veven framover.

– Jeg har vært her tre ganger med venninner, forteller Emilia.

Emilia starter opp på Kirkelund skole etter ferien, og i dag har hun mamma Kjersti med seg. De bruker biblioteket ofte, forteller hun.

– Men etterpå skal vi spise litt is og kose oss etterpå. Nå er bassenget i hagen kommet opp i 29 grader, så nå skal det også bli godt med en liten dukkert, sier de to.

LES OGSÅ:

Sommerbøker

Biblioteket i Skiptvet har åpent hele sommeren, og biblioteksjef Nina Håkonsen er blant dem som står klar med råd og tips til leserne.

SOMMER: Biblioteksjef Nina Håkonsen har en rekke sommerbøker på lur.

SOMMER: Biblioteksjef Nina Håkonsen har en rekke sommerbøker på lur. Foto:

– Vi har laget en liten utstilling der bøkene går på tema sommer. «Sommerboka» av Tove Jansson finner vi for eksempel her, sier Håkonsen.

– Hva er den hotteste anbefalingen i sommer?

– Det kommer så helt an på hva folk vil lese. Noen vil ha noe lettfordøyelig i sommervarmen, mens andre ser at de har god tid til å fordype seg i historie eller fagstoff. De store klassikerne, for eksempel.

– Hva leser du selv i sommer?

– Nå skal jeg akkurat ut på en liten flytur, og da har jeg med meg en liten og lett klassiker (paperback); «Om mus og menn» av John Steinbeck.

– Kan man låne lydbøker også?

– Ja, det kan man. De aller nyeste titlene har vi ikke på lydbok, men vi har den nye appen BookBites. Der har jeg lastet ned «Leksikon om lys og mørke» av Simon Stranger.

Artikkeltags