Gå til sidens hovedinnhold

Hver helg besøker over 1000 personer Skansehytta

Hver helg finner store og små veien til Skansehytta

Artikkelen er over 3 år gammel

Det har vært svært bra besøk på Skansehytta denne vinteren.

ASKIM: Skansehytta har den siste tiden hatt mellom 500 og 700 besøkende per helgedag, det er driverne strålende fornøyd med.

– Det er alle slags mulige folk som kommer hit. Pensjonister, barnefamilier eller andre. Det er stille og rolig her oppe, og det er luksus, sier Kerstin Bystrøm som er en av dem som driver hytta.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

Får folk ut av sofaen

Skansehytta har åpent torsdag, lørdag og søndag og trekker da mye folk.

– Grunnen til at vi har åpent på torsdager er fordi vi gjerne vil trekke noen av pensjonistene opp hit, i stedet for at de bare skal sitte nede i byen. Her er det servering, vi kjøper ofte inn aviser og man kan gå seg en liten runde i skogen, sier Kerstin.

Hun legger til at de også har bommen åpen til enhver tid når det er bemanning på hytta. Dette for at folk som har vanskelig for å gå over lengre strekker også skal få benytte seg av tilbudet.

LES OGSÅ: Klart for tidenes vinterferie for skifrelste – sjekk vår løypeguide

LES OGSÅ: Denne containeren er satt opp på kjent turmål for å holde marka ren

– Hvorfor tror du så mange benytter seg av Skansehytta?

– Det er mye turfolk som er glad i å komme seg litt ut som kommer hit. Men nå om vinteren er det jo også helt ypperlig for folk som vil gå på ski og ake i akebakken også, sier Bystrøm.

Og til tross for vinter-OL på TV-en var det folk på hytta også søndag formiddag som koste seg med boller, suppe og kakao, og ute i terrenget.

Skansehytta fikk nye driftere i september i fjor og har hatt godt med besøk fra første stund.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Bruker hytta mye

Familien Boye som bor i Askim er flittige brukere av Skansehytta og området rundt.

– Det er et veldig fint turterreng her som vi bruker mye sommer som vinter. Også er det fint å få ungene litt ut av huset i stedet for å sitte inne hele dagen, forteller Kristin Boye.

– Serveringen inne på hytta gjør det jo litt ekstra hyggelig også, så vi tar ofte med oss hele familien og hunden opp hit for å ha en fin dag ute, legger Morten Boye til.

De forteller at de syns vinteren i år er helt fantastisk og at sønnene deres gjerne blir med ut for å ake.

– Jeg syns det er moro å være her. Nå skal vi først ake litt mer i bakken, også skal vi inn for å kose oss litt der. Jeg gleder meg mest til kakaoen, sier 7-åringen Leo før han suser ned bakken på rattkjelken sin.

LES OGSÅ: Gjenåpner populær turhytte – nå blir det lengre åpningstider og flere aktiviteter

Kommentarer til denne saken