Skal ta opp kronglete syketransport

Vil løse saken: Torsdag tar Olav Moe (KrF) opp spørsmålt om hvordan pasienter som bruker tog eller buss til Moss sentrum skal komme de 3,3 kilometerne videre til Moss sykehus. arkivfoto

Vil løse saken: Torsdag tar Olav Moe (KrF) opp spørsmålt om hvordan pasienter som bruker tog eller buss til Moss sentrum skal komme de 3,3 kilometerne videre til Moss sykehus. arkivfoto Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Politikerne skal diskutere hvordan pasientene skal komme seg til sykehuset i Moss med tog eller buss.

DEL

– Jeg setter saken på dagsorden i torsdagens møte i samferdselskomiteen, opplyser leder Olav Moe (KrF), etter at Askim-damen Reidun Nærø (63) i lørdagens avis etterlyste offentlig transport fra Indre Østfold og direkte til sykehuset i Moss.

Transport

Olav Moe innrømmer at han og komiteen han leder i fylket, ikke har hatt fokus på utbyggingen av Moss sykehus og de vel 230.000 årlige konsultasjonene som skal foregå der.

– Vi har hatt fokus på transport til og fra Kalnes. Den er grundig vurdert, sier han.

– Betyr dette at dere samferdselspolitikere ikke har vært informert eller blitt klar over hvor mange pasienter som årlig skal bruke sykehuset i Moss?

– Det kan være at jeg har sovet i timen, men omfanget har jeg ikke vært klar over. Derfor setter jeg saken på dagsorden i torsdagens møte, svarer han.

Moe legger til at det er planer om metrobusser fra Moss sentrum til sykehuset fra juli eller august i 2015 for pasienter som bruker offentlig transport.

– Hva med perioden fra nå og frem til dette tilbudet etableres?

– Vi må først få undersøkt hvor stort behovet for offentlig transport egentlig er. Kanskje mange av dagpasientene i stedet har krav på taxi, svarer han.

Aksjonerer

Men Askim-damen Reidun Nærø har ikke tenkt å gi seg. Hun oppfordrer alle pasienter som skal til sykehuset i Moss om å aksjonere inntil det blir offentlig transport fra Indre Østfold og til sykehuset i Moss.

– Neste gang jeg skal til undersøkelse i Fredrikstad skal jeg be helsepersonellet om å føre inn i min journal at jeg ikke skal til Moss før transportproblemene for oss pasienter fra Indre Østfold er løst. Er vi mange nok som aksjonerer må politikerne til slutt lytte til oss pasienter. Det er fritt sykehusvalg, og det er sykehus som det er lettere å bruke offentlig transport til enn sykehuset i Moss, påpeker hun.

Artikkeltags