Den 18. august setter de opp sirkusteltet ved Hovin Skole. Dagen etter er det Slitu idrettspark som får besøk av det legendariske sirkuset.

Det var sarpingen Arne Arnardo som startet sirkuset i 1912, og dette 69. sesong.

– Landets eldste og største sirkus ønsker publikum velkommen til en egen verden av glede, mystikk og magi, skriver han i en pressemelding.

Han karakteriserer årets show som en variasjon og kvalitet skjenket av talentfulle artister og ansatte. Publikum vil blant annet kunne bevitne livlig akrobatikk i klassisk stil, vågale trapesartister, dristige luftakrobater samt musikalsk klovneunderholdning.

LES OGSÅ: Lokal klovn lite imponert over skremmetrend

Massevis av dyr

I årets show møter publikum hunder, lamaer, kyr og kameler. Dyra i årets forestilling eies av artistene som framfører dem i manesjen. De tre hundene – Border colliene – eies av tsjekkiske Zuzana Smaha. Kamelene, lamaene og kyrne er født og oppvokst i Sverige, hos Cirkus Olympia, og bor på en gård i hjemlandet utenom sesong.

– Cirkus Arnardo legger vekt på å bruke lang tid i utvelgelsen av dyrenumre, prosessen går gjerne over flere år, nettopp for å forsikre seg om at ethvert dyr har det godt, står det i pressemeldingen.

LES OGSÅ: