Savnet budsjettdebatt

Møtte opp: De ansatte på Sollia bo- og servicesenter møtte opp i full bredde i formannskapet.

Møtte opp: De ansatte på Sollia bo- og servicesenter møtte opp i full bredde i formannskapet. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Hele 30-40 av de Sollia- ansatte møtte opp i formannskapet. Men noen budsjettdebatt fikk de ikke.

DEL

Skiptvet: Flere av de ansatte var mildt sagt skuffet etter at formannskapet, i tråd med tidligere praksis, valgte å utsette hele budsjettdebatten til kommunestyret 9. desember.

– Hvordan skal vi kunne påvirke de partiene vi stemmer på når vi ikke vet standpunktene deres rundt de varslede oppsigelsene? Det får vi først vite etter at vedtakene er gjort i kommunestyret. Er dette en demokratisk måte å fatte vedtak på, undret noen av de ansatte.

Rådmann Per Egil Pedersen orienterte litt om prosessen. Møter med de tillitsvalgte er i gang. I sitt budsjettforslag har han lagt opp til en reduksjon av nesten åtte årsverk: én lærerstilling på Kirkelund, en halv stilling på omstrukturering ungdomsarbeid, 4,6 innen pleie- og omsorg, 0,7 på innbyggerservice og én innen plan, landbruk og teknikk.

– Vi skal prøve å ha alt avklart innen jul. Det er satt av fire møtedatoer. Vi kommer til å se på ansiennitet, kompetanse, personlig egnethet og sosiale forhold. Det er også flere andre kriterier som spiller inn. Blant annet skal vi finne ut hvem som fyller 62 neste år. Det er ikke umulig at noen av disse vil velge å slutte, mente rådmannen.

– Også vi hadde nok håpet på en debatt. Vi er litt skuffet over det, forklarer Tone Kjernsbekk, hovedtillitsvalgt i Fagforbundet.

– Møtet var greit nok. Det var tydelig at de hadde snakket sammen på forhånd. Jeg tror nok vi som møtte forventet mer informasjon enn det vi fikk, hevdet Mailin Dahl. Hun er tillitsvalgt i sykepleierforbundet.

Artikkeltags