Selma (18) og Sindri (18) er årets russepresidenter

Veldig glade: Sindri Ørn Rikhardsson (18) og Selma Finstad (18) gleder seg til å få til en bra russetid.

Veldig glade: Sindri Ørn Rikhardsson (18) og Selma Finstad (18) gleder seg til å få til en bra russetid.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Selma Finstad Lier (18) og Sindri Ørn Rikhardsson (18) var de eneste som ønsket å bli russepresidenter på Askim videregående skole, likevel er de sikre på at de vil gjøre en god jobb.

DEL

Hvorfor stilte du til russepresidentvalget?

Selma:

– Jeg stilte som russepresident fordi jeg hadde lyst til å kunne styre litt over hvordan russetiden utarter for vårt kull. Det er fint å kunne ha siste ord i saker som tas opp og ha litt «makt». Jeg liker også å ha litt ansvar, så følte dette var optimalt for meg. Jeg føler også at russetiden ofte blir en tid der man kan lett føle seg utenfor, derfor ville jeg skape en mer inkluderende russetid for hele kullet.

Sindri:

– Jeg meldte meg på som russepresident ganske på sparket, fordi jeg så at dette var noe jeg hadde lyst til å prøve meg på.

Hvordan føltes det å vinne valget?

Selma:

– Med tanke på at det til slutt var bare jeg som stilte til valget, fordi de andre jentene trakk seg var det kanskje ikke like gøy å vinne på en måte. Det hadde jo vært morsommere å vinne dersom man hadde flere motstandere, og flesteparten av kullet hadde stemt på meg, men jeg ble veldig glad uansett.

Sindri:

– Det føltes ganske gøy, men vi var uansett bare to kandidater siden resten trakk seg.

Hvilke egenskaper bør en person ha for å bli en god russepresident?

Selma:

– Jeg tror først og fremst at man må være seriøs og ansvarsfull. Det blir ikke noe særlig dersom man tuller bort alt og ikke er seriøs. Det er viktig at en tar alt på alvor, selv om det bare er russetid. Det er mange mennesker som blir utsatt dersom man ikke gjør jobben sin ordentlig. Det er også viktig å være inkluderende, så alle føler at de er med og bestemmer over sin egen russetid

Sindri:

– Man må ha en god lederevne, være en person som de fleste kan like og være organisert. Man må også legge inn innsatsen som er nødvendig i en slik stilling.

Synes dere man har et stort ansvar som russepresident?

Selma:

– Ja, det synes jeg. Det er masse avgjørelser man må ta og masse som skal ordnes. Om noe galt går med russen på Askim, er det vi som må ta støyten og uttale oss om det.

Sindri:

– Ja. Det er jo tross alt vårt ansvar å gjøre russetiden på Askim videregående skole så bra som mulig for hele kullet.

Kommer du til å gjøre en god jobb som russepresident?

Selma:

– Jeg håper hvert fall jeg vil gjøre en god jobb. Jeg pleier alltid å gå «all in», og ikke gi meg før noe er bra. Jeg er ganske ansvarlig og moden til å ta avgjørelser.

Sindri:

– Jeg tror det, ja. Jeg føler selv jeg har muligheter til å gi den beste russetiden tredjeklasse kan få.

(Saken fortsetter under bildet)

Hva ønsker du å få til som russepresident?

Selma:

– Jeg ønsker å få til en russetid der alle føler seg inkluderte, og en man kan tenke positivt om etter mange år. Jeg ønsker at man skal kunne bruke russedress i revyuka, noe som var forbudt i fjor og faktisk resulterte med mange anmerkninger på skolen. I tillegg vil jeg forbedre russetoget med å få russebussene med i toget.

Sindri:

– Jeg ønsker å få til en russetid hvor alle er inkludert, og jeg vil få frem et godt samhold oss elever mellom.

Hvilken studielinje går du?

Selma:

–Jeg går på studiespesialiserende.

Sindri:

– Jeg går idrettslinja.

Hvordan ønsker du at russetiden din skal se ut?

Selma:

– Jeg ønsker at russetiden min skal bli morsom og minnerik, og gjerne få muligheten til å bli kjent med andre mennesker man ikke har hatt muligheten til å bli kjent med så mye før. Jeg håper også at jeg og vennene mine får det morsomt sammen.

Sindri:

– Jeg satser på at det blir gøy, og vil delta på så mye som mulig, uten at det påvirker skolen altfor mye.

Gleder du deg til russetiden?

Selma:

– Ja, jeg gleder meg fordi det er en minnerik tid jeg kan dele med vennene mine. Det er en periode man opplever kun en gang i livet.

Sindri:

– Ja, veldig. Jeg er medlem av russebussen Huncho 2019 fra Askim. Så jeg håper jeg får til en fin russetid sammen med vennene mine.

Hva liker du å gjøre på fritiden?

Selma:

– Jeg trener og jobber en del, dermed blir det ikke så mye tid til å ha noen fritidsaktiviteter, men jeg er selvfølgelig sammen med vennene mine når jeg har muligheten til det.

Sindri:

– Mye forskjellig egentlig. Det er alt fra å være med venner til å se på serier.

Fakta:

Selma

Alder: 18 år.

Bosted: Skiptvet

Hobby: Ingen spesiell

Sindri

Alder: 18 år

Bosted: Askim

Hobby: Spiller håndball

Artikkeltags