- Politiet vil slå hardt ned på de som ikke følger føringene, advarer fungerende innsatsleder Marius Mathisen ved Øst politidistrikt.

Tirsdag var politiet på befaring på Rudskogen for i samråd med Gatebil å komme fram til ytterligere brannforebyggende tiltak. Åpen ild som på griller og bål vil være strengt forbudt på området. Samtidig forstår politiet at camperne har behov for å lage mat.

- Derfor har vi diskutert å få til en ordning der matlagingen skal foregå i ordnede former: Et type felleskjøkken eller et område med brannvakter og vann, sier Mathisen.

De camperne som fyrer opp bål eller grill uten lov risikerer å bli anmeldt og bli bøtelagt.

Brannvesenet er onsdag på befaring på Gatebil-området.

LES OGSÅ: Nå kommer Gatebil-folket - varsler tett trafikk på veiene

En rekke tiltak

Brannsjef i Rakkestad kommune, Terje Romfog, forteller at det settes i verk en rekke tiltak for å forhindre at det skal oppstå brann. Dette gjøres i samspill med både arrangørene og politiet.

– Vi hadde et møte med politiet i går, og på grunn av den store brannfaren setter vi i gang ytterligere tiltak enn påtenkt. Inne på campområdet vil det være grillplasser med brannvakt og slukkeapparater. Dersom det begynner å blåse kommer alle til å måtte slukke grillene sine, forteller Romfog.

Inne på campområdet vil det også utplasseres flere tusenliters vanntanker med bøtter, slik at gjestene kan begynne å slukke dersom det skulle oppstå en brann.

– Torsdag, fredag og lørdagskveld vil tankbilen vår være på området, og vi har kontakt med mange bønder som kan komme med slukkevann dersom vi skulle trenge det. I tillegg vil det være noen som kjører rundt på området og vanne, forteller brannsjefen.

BRANNSJEF: Terje Romfog i Rakkestad brannvesen

Branngater rundt campen

Noe som også er nytt i år er at det er opprettet branngater rundt campområdet. På den måten får ingen telte ved skogkanten og brannbiler kommer seg enkelt rundt området. Romfog tror at dette vil ha mye å si, ikke bare for brannsikkerheten, men også for gjestenes sikkerhet.

– Med disse gatene er området mer avgrenset og vi har bedre kontroll på området. Jeg tror at dette også kan hjelpe med å forhindre overgrep ettersom man ikke kan gjemme seg bort i skogen.

Brannsjefen forteller at tiltakene som er satt i gang er gode, men at man aldri kan sikre seg 100 prosent.

– Jeg tror vi har tenkt på alt, men man kan ikke kontrollere alt. Det vil være vakter som kjører rundt på ATV og at vi vil ha to brannkonstabler på plass døgnkontinuerlig. Politiet har vært en stor pådriver og i samråd med arrangøren har vi gjort mange gode tiltak, konkluderer Romfog.

LES OGSÅ: Politiet setter inn store styrker: – Håper vi blir arbeidsledige