Ønsker satsing på reiseliv – hotellet ønsker å doble kapasiteten

MARKEDSFØRING: På Latter scene i Oslo fortalte (bak fra venstre) Silje Marie Andersen, Indre Østfold Eventyr- Marit Bjørnland, Scandic Brennemoen, May Therese Halvorsen, Rømskog Spa og Resort, Ole Retteraasen, Event Partner Norge, Morten Jaavall, Joval Events (foran fra venstre) Grete Flæsen Elgetun, reiselivskoordinator Indre Østfold, Camilla Nordmo, Visit Indre Østfold, Roald Opsahl, Joval Events hva Indre Østfold kan tilby næringsliv og store organisasjoner.

MARKEDSFØRING: På Latter scene i Oslo fortalte (bak fra venstre) Silje Marie Andersen, Indre Østfold Eventyr- Marit Bjørnland, Scandic Brennemoen, May Therese Halvorsen, Rømskog Spa og Resort, Ole Retteraasen, Event Partner Norge, Morten Jaavall, Joval Events (foran fra venstre) Grete Flæsen Elgetun, reiselivskoordinator Indre Østfold, Camilla Nordmo, Visit Indre Østfold, Roald Opsahl, Joval Events hva Indre Østfold kan tilby næringsliv og store organisasjoner. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Både Grete Flæsen Elgetun, reiselivskoordinator i Indre Østfold og hotelldirektøren ved regionens nye konferansehotell, Scandic Brennemoen, ønsker seg en satsing på reiseliv i regionen.

DEL

– Vi skraper bare på overflaten. I dag har vi ett årsverk som deles på to personer. Det hadde vært flott om vi kunne blitt styrket. Er rimelig sikker på at regionen har et potensial som ikke tas ut, sier Grete Flæsen Elgetun.

Sammenligner man med reiselivsorganisasjonen i Sarpsborg og Fredrikstad er dagens satsing på reiseliv i Indre Østfold tynn. Visit Sarpsborg har tre ansatte, mens Visit Fredrikstad har åtte, ni ansatte.

– Man bør også se på hvordan reiselivssatsingen skal organiseres. Andre har profesjonelle styrer og reiselivsaktørene er med som eiere av et selskap, aksjeselskap, understreker Marit Bjørnland.

Statistikk

Nytt av året er det at regionen nå får tall og statistikker som forteller om hvor mange besøkende regionen har i løpet av ett år og dermed også kan anslå hva besøkende legger igjen av penger i regionen. Til nå har tall fra regionen vært blandet sammen med statistikk fra alt fra Våler til Hvaler.

De to, som i forrige uke presenterte hva Indre Østfold kan tilby på sammenkomst på Latter i Oslo for store næringslivsaktører og store organisasjoner, er samstemte om at flere tilbud til besøkende må bygges opp og profesjonaliseres, og at det nye hotellet, Scandic Brennemoen, gir et løft for regionen.

Flott start

Starten for det nye hotellet i Eidsberg, Scandic Brennemoen har vært svært positiv. – Selv i januar som tradisjonelt er en vanskelig måned fikk vi en omsetning over en halv million kroner bedre enn budsjett og et lite overskudd, forteller hotelldirektør Marit Bjørnland.

Hotellet på Brennemoen åpnet dørene i oktober i fjor. At hotellet fikk en hyggelig start i høysesongmånedene november og desember var litt som forventet, men det som overrasker hotelldirektøren positivt er inngangen for 2019 og starten på hverdagen som nå kommer.

– Vi hadde jo ingen tall å gå ut ifra. Ingen er erfaringstall fra drift i Indre Østfold. Forretningstrafikken, antall forretningskunder har vært overraskende høy. Vi har i mange dager hatt et belegg på 70 prosent og det er høyt, sier en fornøyd hotelldirektør.

Utvidelse

Hvis denne trafikken holder seg såpass høy vil det kunne bli en utfordring for hotellet, en positiv utfordring.

– Med mange forretningskunder vil vi få utfordringer med å skaffe rom til alle hvis vi skal ha større arrangement samtidig. Og det er ingen tvil om at vi ville tatt enda større konferanser med. Så en dobling av kapasiteten står på ønskelista, sier en fornøyd hotelldirektør.

Artikkeltags