I august trillet Radiovogna inn i Askim sentrum for å gi radiolyttere tips, råd og veiledning om det digitale radioskiftet fra FM til DAB.

– Radiovogna er til stede med hjelpeteam med teknisk kyndige DAB-eksperter, vi kaller dem DAB-doktorer, som svarer på spørsmål og hjelper lyttere med installering av DAB-radio eller adapter i bil. Vi rykker også ut og hjelper folk i hele Indre Østfold, hvis folk har problemer med å få inn DAB-signalene. Stort sett er det i tilfelle mottakerutstyret som kan gjøres noe med, DAB-dekningen er god i hele Østfold, sa kommunikasjonssjef og ansvarlig for Radiovogna-turneen, Tommy Gaustad, til Smaalenenes Avis den gang.

I morgen, tirsdag, kommer Radiovogna tilbake til Indre Østfold. Denne gangen er det Momarken travbane som før besøk. Der vil den stå parkert et par timer.

Vogna startet turen i Lofoten i oktober i fjor, og har vært i alle fylker der riksdekkende radio har sluttet å sende på FM. Kommersiell radio slutter å sende på FM i Østfold, Akershus, Vestfold og Oslo fra 8. desember.