Fagfolk i kø for å komme med på populært tema om psykiatri

Psykiatrikse akuttpasienter: - De ulike etatene må samarbeide og samhandle bedre, kommenterte kommuneoverlege Barbro Kvaal.

Psykiatrikse akuttpasienter: - De ulike etatene må samarbeide og samhandle bedre, kommenterte kommuneoverlege Barbro Kvaal. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

120 fagfolk hadde meldt seg på. Men flere var det ikke plass til i konferansesalen på Brennemoen hotell under temadagen om hvordan man kan hjelpe psykiatriske pasienter innenfor akuttmedisin.

DEL

EIDSBERG: – Det handler om samhandling mellom ulike etater, forklarte kommuneoverlege Barbro Kvaal i Trøgstad.

Populært seminar – fagfolk på venteliste

– Denne dagen skal handle om hvordan vi på en bedre måte kan hjelpe denne pasientgruppen. Da faller ofte mellom flere stoler. Kanskje kan en bedre samarbeid mellom de ulike etatene gjøre hverdagen for denne pasientgruppen bedre, forklarte Kvaal.

På denne konferansen var fagfolk fra hele Østfold, alt fra politi til ambulanse, helsepersonell fra de ulike legevaktene i fylket, fengselsvesenet og representanter fra Sykehuset Østfold og helsehuset i Indre Østfold.

Populært: 120 ulike fagfolk fikk plass i konferansesaen på Brennemoen hotell. Flere sto på venteliste for å komme med.

Populært: 120 ulike fagfolk fikk plass i konferansesaen på Brennemoen hotell. Flere sto på venteliste for å komme med. Foto:

– Til dette heldagsseminaret er det fagfolk som står på venteliste for å komme med, kommenterte seksjonsleder Olav Kristiansen ved Ambulansestasjonen i Indre Østfold.

LES OGSÅ: 19-åring reddet livet til en kvinne: – Det var helt naturlig for meg å stoppe da jeg så henne

Han og Barbro Kvaal var to av flere med i arbeidsgruppa som sto bak seminaret.

Hvor mange pasienter det kan dreie seg om i Indre Østfold, og hvor mange som oppsøker for eksempel legevakten er det ikke eksakte tall på. Men rundt 6 prosent av befolkningen har en personlighetsforstyrrelse. Ikke alle oppsøker helsevesenet.

Trangt om plassen: Parkeringskaos ved hotellet under psykiatri-konferansen.

Trangt om plassen: Parkeringskaos ved hotellet under psykiatri-konferansen. Foto:

LES OGSÅ: Trygghetsalarmene bør byttes – kommunen jobber med to anbud på helsetjenester

Men av dem som for eksempel oppsøker legevakten er det ofte en kombinasjon av rus og psykiatri, forklarte Kvaal til Smaalenenes Avis.

På seminar: Olav Kristiansen (t.v) fra ambulansetjenesten, Jan Erik Haugland fra Lst politidistrikt og Patrick Karlsen fra Indre Østfold politistasjon.

På seminar: Olav Kristiansen (t.v) fra ambulansetjenesten, Jan Erik Haugland fra Lst politidistrikt og Patrick Karlsen fra Indre Østfold politistasjon. Foto:

Artikkeltags