Det kan bli færre dager med post i kassa

MINDRE PENGER TIL POSTOMBÆRING: Regjeringen har bevilget 540 millioner mindre enn Posten hadde bedt om. Foto. NTB Scanpix

MINDRE PENGER TIL POSTOMBÆRING: Regjeringen har bevilget 540 millioner mindre enn Posten hadde bedt om. Foto. NTB Scanpix

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Ifølge Posten er «neste naturlige skritt» å kutte ned på antall dager med post. De ber om større handlingsrom fra politikerne. 

DEL

I fjor ble det slutt på postombæring på lørdager som følge av et dramatisk fall i antall brev de siste årene.

«Neste naturlige skritt i tilpasningen av tjenestetilbudet til markedsutviklingen er reduksjon i antall dager for postomdeling, slik det er gjort i flere andre europeiske land,» skriver posten i sin kvartalsrapport for tredje kvartal.

Allerede er det planlagt å kutte antall postterminaler fra ni til tre og antall postfly fra sju til tre ved årsskiftet. Dette innebærer også at et stort antall ansatte mister jobben.

LES OGSÅ: Asbjørn (68) har jobbet 50 år i Posten – og har jogget minst 4.000 mil

Omstridt

Dersom det skal kuttes i antall dager med post, må det bestemmes av Stortinget.

Debatten har på nytt blitt aktuell etter at regjeringen i statsbudsjettet foreslo å kun bevilge 165 millioner kroner for å sikre postombæring fem dager i uken i 2018 – noe som er 540 millioner kroner mindre enn det Posten hadde bedt om.

Flere opposisjonspolitikere har hevdet at dette vil føre til forringet posttilbud, og kanskje også et kutt i antall dager.

I sin kvartalsrapport skriver Posten at det er «helt nødvendig med større regulatorisk handlingsrom for raskere å kunne tilpasse tjenestetilbudet til markedsutviklingen.»

LES OGSÅ: Advarer andre etter identitetstyveri: – Les det du får i posten!

Avviste skjult agenda

I en debatt på NRK tirsdag avviste samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) at de lave bevilgningene til Posten var del av en plan om å kutte i tilbudet.

– Det ligger ingen skjult agenda i dette. Dette går på å prøve å bevilge det som er riktig. Stortinget har sagt at de ønsker postombæring fem dager i uken. Hvis vi skal endre på det i framtiden, blir det en ny debatt i Stortinget først, sa Solvik-Olsen.

LES OGSÅ: Derfor ber Posten deg om å samle postkassene i nabolaget

(NTB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken