Politisommel i retten

TATT PÅ RUMPA? En tidligere gatekjøkkeninnehaver er tiltalt for å ha befølt ei jente på rumpa. Dommere i saken var Bjørg Hjertum (t.v.), Rolf Ytrehus og Nils Petter Enstad.

TATT PÅ RUMPA? En tidligere gatekjøkkeninnehaver er tiltalt for å ha befølt ei jente på rumpa. Dommere i saken var Bjørg Hjertum (t.v.), Rolf Ytrehus og Nils Petter Enstad. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Forholdene skal ha skjedd i 2005 og 2006. Først i går kom de for retten.

DEL

– Dette er misbruk av statens penger. Jeg synes det er underlig at saker som dette fremmes for retten.

Advokat Jon Arild Resen-Fellie kom med knallhard kritikk av politiet i Heggen og Frøland tingrett i går.

Saken krympet
Politiadvokat Marthe Gaarder overtok saken i fjor. Hun la seg flat for kritikken. Sommelet fra politiets side har også ført til at store deler av den opprinnelige tiltalen har blitt foreldet. I tingretten sto aktor igjen med to tiltalepunkter. To jenter som skal ha blitt befølt på rumpa på et gatekjøkken i distriktet. Så viste det seg at kun den ene av jentene var under 16 år da dette skulle ha skjedd. Dermed sto aktor igjen med ett tiltalepunkt.

Opprinnelig ble tiltalte presentert et forelegg på 8.000 kroner for lovbruddene politiet mente han hadde begått. Tiltalte nektet å vedta dette. Dermed havnet saken omsider i retten.

Innehaveren fikk masse trøbbel med en gjeng som pleide å henge på gatekjøkkenet. Stein ble kastet på vinduene og en halvspist is kastet på golvet. I tillegg skal en ungdom ha spydd på golvet. Det skal også ha blitt solgt hasj på utsiden og alkohol inne. Dette siste skal noen ha fortalt politiet. Dermed foretok politiet en razzia i lokalene. De fant ikke noe ulovlig. Tidligere innehavere skal ha opplevd mye av det samme.

Nektet for forholdet
Så til selve saken. En ung kvinne fortalte gråtende i retten at tiltalte hadde berørt henne på rumpa flere ganger. Hun hadde hørt av andre at dette måtte hun bare akseptere om hun skulle få kjøpt røyk når du var under 18 år.

– En gang lot han meg smake øl. Da tok han meg på puppene også. Ved en anledning fikk jeg gå bak disken og lage min egen kebab. Da befølte han meg på en langt mer seksuell måte, forklarte den unge kvinnen.

– Jeg har aldri tatt noen unge jenter på rumpa. Ingen fikk lov til å komme bak disken for å lage mat. Jeg tror også at det var en lekkasje hos politiet. Dagen etter at jeg hadde kontaktet politiet, så visste ungdommene det, sa tiltalte.

Aktor la ned påstand om at boten på 8.000 kroner skulle opprettholdes. Hun utelukket at vitnene hadde forklart seg falskt.

– Påtalemyndigheten har en usedvanlig dårlig sak. Jeg tror ikke noe på vitnene i denne saken. Ei heller på tårene som trillet. Her er det helt opplagt en rimelig tvil. Min klient må frifinnes, konkluderte Jon Arild Resen-Fellie.

Artikkeltags