Fire Frp-statsråder har vært på besøk akkurat her – Håvard Jensen er ikke den eneste grunnen

POPULÆRT REISEMÅL: Alle disse Statsrådene har vært, eller skal, på besøk til Hobøl i Indre Østfold.

POPULÆRT REISEMÅL: Alle disse Statsrådene har vært, eller skal, på besøk til Hobøl i Indre Østfold.

Frp-toppene Bård Hoksrud, Siv Jensen og Sylvi Listhaug har alle vært der. Nå kommer Terje Søviknes til sykehjemmet i Hobøl.

DEL

I tur og orden har de profilerte Frp-politikerne og statsrådene Bård Hoksrud, Siv Jensen og Sylvi Listhaug tatt turen til Hobøl bo- og behandlingssenter. Nå er det eldre- og folkehelseminister Terje Søviknes sin tur å gjeste sykehjemmet i Indre Østfold.

Populært Frp-reisemål

Det er lett å tenke at det kan være lokalpolitikeren Håvard Jensens skyld at Hobøl har blitt et ettertraktet Frp-reisemål, men det er langt ifra den eneste forklaringen på hvorfor Frp-statsrådene trives så godt i Hobøl. Den tidligere enhetslederen på Hobøl Bo- og Behandlingssenter, Liv Høgås Steen, har trolig noe av svaret på hvorfor det har blitt slik.

– Statsrådene besøker oss ofte. Sylvi Listhaug har vært der flere ganger. Finansminister Siv Jensen har vært på besøk, og på mandag kommer Terje Søviknes for å snakke om SIO (statlig finansiering av omsorgstjenester), sier hun.

Statlig finansiering av omsorgstjenester har vært et prøveprosjekt i flere kommuner i Norge. Nå skal hele Indre Østfold kopiere modellen som har vært prøvd i Hobøl. Mandag skal Søviknes presentere en evalueringsrapport etter forsøket. Dit skal også Høgås Steen.

– Hva gjør at statsrådene kommer til Hobøl gang på gang?

– Alle statsrådene har vært fra Fremskrittspartiet. Det er rett og slett Frp-politikken som gjør det. Fordi de ønsker å organisere helsetjenester gjennom statlig finansiering av omsorgstjenester, sier Høgås Steen, som var enhetsleder frem til årsskiftet.

– Frp-statsrådene har vært kjempefornøyde med prøveprosjektet. Det er flere kommuner involvert i dette, men Hobøl er nok vesentlig nærmere arbeidsplassen til statsrådene enn for eksempel Stjørdal og Os kommune. Så det er ikke så rart at de kommer til Hobøl. Det er kortest vei hit, mener den tidligere enhetslederen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Håvard Jensen, Olav Breivik, Sylvi Listhaug og Liv Høgås Steen

Håvard Jensen, Olav Breivik, Sylvi Listhaug og Liv Høgås Steen Foto:

Håvard Jensen: – For oss har SIO vært en suksess

Håvard Jensen innrømmer at han gjennom årene selv har vært ivrig på å få Frp-statsrådene på besøk.

– Terje Søviknes kommer hit i likhet med Bård Hoksrud, Sylvi Listhaug og Siv Jensen. På mandag skal det presenteres en evalueringsrapport om SIO. Slik jeg ser det så har organiseringen vært en suksess, og da er det hyggelig å få vist frem Hobøl og resultatene i rapportene. Dette har vært en viktig valgkampsak for Frp, sier Håvard Jensen.

– Så Hobøl har blitt et Frp-flaggskip og viktig i PR-sammenheng?

– Absolutt! Jeg har kjempet for SIO i Hobøl i en årrekke, og vi i Frp ser på det som en stor fjær i hatten at dette nå skal innføres i hele Indre Østfold kommune. Så langt er det ingen andre kommuner så nært Oslo-gryta som har vært med på prøveprosjektet, forklarer Jensen.


Artikkeltags