Stakk fra politiet med å kjøre ut på jorde – forsvant inn i skogen

Bilen, som nå står hos politiet, ble stjålet fra Lofoten. Den ble kjørt gjennom Sverige og inn i Indre Østfold.

Bilen, som nå står hos politiet, ble stjålet fra Lofoten. Den ble kjørt gjennom Sverige og inn i Indre Østfold. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

TRØGSTAD: To menn sitter nå i arresten på politihuset i Ski. Pågripelsen skjedde etter at de to mennene, som kom kjørende i en stjålet bil ved Skjønhaug, forsøkte å stikke av fra politiet på spektakulært vis.

– Da de oppdaget politiet kjørte de av veien og ut på et jorde. De kjørte over jordet så langt det gikk. Deretter løp de videre inn i skogen, sier politioverbetjent Per Fjeld ved Indre Østfold politistasjon.

LES OGSÅ: To nordlendinger pågrepet etter politijakt i Trøgstad

Turen over jordet skjedde rundt klokken 18.30 søndag kveld. Tre timer senere ble de pågrepet av politiet og brakt videre til arresten.

Politiet mistet mennene da de forsvant over jordet og inn i skogen. Sporfølging og tips førte til pågripelsen, som skjedde rundt klokken 22.30.

– I første omgang tar vi et avhør av de to. Deretter vil vi etterforske opplysningene vi får, sier Fjeld.

Bilen de kjørte, en robust Land Rover, ble stjålet i Lofoten. De kjørte den ned til Indre Østfold via Sverige.

Ifølge Lofotposten mistenker politiet at mannen som kjørte bilen var ruspåvirket. Den ene er i 20-årene, den andre i slutten av tenårene. Etter avhørene mandag ble de to mennene løslatt, mens saken etterforskes videre, opplyser politioverbetjent Svend Åge Sletten.

LES OGSÅ: Politiet jakter to menn på Skjønhaug

Politiet hos Indre Østfold politistasjon har nå saken. Ifølge Fjeld er det naturlig at politiet som holder til der tyveriet skjedde tar over etter hvert.

– Per nå er jeg litt usikker på historikken til de to som sitter i arresten. Vi skal se nærmere på det, og så får vi ta en vurdering på hva som skjer videre, sier politioverbetjenten.

Artikkeltags