– Hvorfor blir dette annonsert!?!?! Vil dere at folk skal slippe unna?

– Jeg skjønner ikke hvorfor dette må bli informert om. Er det ikke bedre at dem som er påvirket blir tatt?

Dette var bare et par av reaksjonene som kom etter at Utrykningspolitiet gikk ut og opplyste om at det blir storkontroll mot ruskjøring denne uka.

LES OGSÅ: Sjåfør tatt på fersken i høy fart på motorveien

Forebygger

Vi tok en telefon til distriktsleder Andreas Rødø i Utrykningspolitiet for å høre begrunnelsen.

– Vår viktigste oppgave er å forebygge og dermed hindre alvorlige ulykker i trafikken. Hvis vi på denne måten kan forhindre at folk kjører i påvirket tilstand, så er det det aller, aller beste, sier han til DT.

Han presiserer at slike varsler er i tillegg til de vanlige kontrollene som UP driver med hver eneste uke.

– I hver femte dødsulykke på veien er rus en del av årsakssammenhengen. Vårt håp er at folk tenker seg bedre om før de setter seg ruset bak rattet, sier Rødø.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

LES OGSÅ: Mistet førerkortet på stedet søndag kveld

– Si ifra

Han oppfordrer alle til å ta ansvar:

– Er man vitne til at noen setter seg ruset bak rattet, er det riktig å si ifra til politiet slik at vi kan stoppe vedkommende før det går galt, sier han.

Storkontroll

Som vi skrev om mandag vil du kanskje legge merke til at det er litt ekstra mange politikontroller langs veiene denne uka.

– Utrykningspolitiet og politidistriktene vil denne uken (uke 50) ha en spesiell kontrollinnsats for å forebygge og avdekke ruspåvirket kjøring, med det formål å bidra til reduksjon av antallet drepte og hardt skadde på norske veier, opplyser Utrykningspolitiet på sin Facebook-side.

De presiserer at politiet gjennomfører ruskontroller hver dag ellers i året også:

– Men denne uken gjør vi det i en felles kontrolluke med våre europeiske kollegaer i regi av TISPOL (European Traffic Police Network), skriver UP.

LES OGSÅ: Mann (20) gasset på til 138 km/t i 90-sonen – endte som fotgjenger