Én person gikk gjennom isen på Lyseren – politiet advarer andre på det sterkeste

Politiet advarer folk på det sterkeste mot å gå på isen på Lyseren. Den er ikke trygg nå.

Politiet advarer folk på det sterkeste mot å gå på isen på Lyseren. Den er ikke trygg nå. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

SPYDEBERG: Politiet har fått melding om at flere personer går på skøyter på Lyseren.

Det er nå kommet et tynt lag med is på innsjøen, men isen er langt fra trygg flere steder.

– Én person har allerede gått gjennom isen i dag. Vi var nære på å sette i gang en større redningsaksjon, men vi fikk gode opplysninger fra et vitne som sa at personen kom opp igjen. Vedkommende fikk hjelp av den andre skøyteløperen som var med, sier operasjonsleder i Follo-politiet Gisle Sveen.

LES OGSÅ: Skøyteløper ble reddet av sekken han hadde fylt med redningsutstyr

De to skøyteløperne var godt utstyrt med ispigger, staver og varme klær. Personen gikk gjennom isen på Enebakk-siden av Lyseren, men etterpå beveget de seg mot Spydeberg-siden av innsjøen.  Uhellet skjedde i nærheten av Sulerudveien i Enebakk.

Politiet kom også i kontakt med personen som gikk gjennom isen. Vedkommende ble ikke skadet, men naturlig nok var det en kald opplevelse.

Ifølge Sveen pleier politiet å få inn slike meldinger på denne tiden av året. Han understreker at folk som går på isen nå tar en stor risiko.

LES OGSÅ: Slapp med skrekken - politiet advarer nok en gang om isen

– Lyseren er full av råk og utrygg is. Voksne er nødt til å ta ansvar ovenfor seg selv og for barn. Politiet advarer folk på det sterkeste mot å gå på is man ikke er helt sikker på er trygg, konstaterer Sveen.

Operasjonslederen frykter at politiet vil få inn flere meldinger om folk som går gjennom is i Indre Østfold. Derfor går de nå ut og advarer folk mot å ta unødvendig store risikoer.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken