Julegryta-tyveriet oppklart: – En lokal mann i 30-årene er pågrepet

SINT: Anne Lise Ravn Larsen (93) har vært i Frelsesarmeen i mange år. Hun fatter ikke hvordan folk kan ha samvittighet til å stjele 40.000 kroner fra dem. Nå er tyveriet oppklart av politiet.

SINT: Anne Lise Ravn Larsen (93) har vært i Frelsesarmeen i mange år. Hun fatter ikke hvordan folk kan ha samvittighet til å stjele 40.000 kroner fra dem. Nå er tyveriet oppklart av politiet. Foto:

Av

Politiet sier seg godt fornøyd med å ha oppklart julegryta-tyveriet.

DEL

ASKIM: Tirsdag kveld melder politiet i Øst at de har pågrepet en mann i 30-årene, som de setter i sammenheng med det frekke tyveriet som ble gjort mot Frelsesarmeens julegryte.

Stjal 40.000 kroner

Mandag formiddag oppdaget korpsleder i Frelsesarmeen Jorunn Myklebust at noen hadde brutt seg inn i deres hus og stjålet 40.000 kroner som var samlet inn under helgens messe og i julegryta, som sto i sentrum. Pengene skulle gå til 90 trengende familier i julen.

– At noen bryter seg inn og frarøver oss de pengene på fem minutter er helt forferdelig. Jeg lurer på hva som bor i et slikt menneske, sa korpslederen til Smaalenenes Avis mandag.

Politiet sier at de ikke kan avsløre så mye rundt etterforskningen på nåværende tidspunkt, men straks saken ble kjent fikk tyveriet høy prioritet.

– Politiet er veldig fornøyd med at vi har fått løst denne saken, sier operasjonsleder hos politiet i Øst, Ronny Samuelsen.

Pågrepet i Oslo

Samuelsen forteller til Smaalenenes Avis at det ble gjennomført en ransaking på en adresse i Askim.

– Der ble det altså funnet penger, som vi setter i sammenheng med det nevnte tyveriet. Mannen, som er en lokal mann i 30-årene, ble pågrepet av politiet i Oslo, sier Samuelsen til Smaalenenes Avis.

Artikkeltags