Politiet etterlyser bil som har svært giftig last: – Publikum må ikke nærme seg bilen

VAREBILEN: Dette er den stjålne Mercedes Sprinter som fraktet cyanid. Foto: (Øst politidistrikt)

VAREBILEN: Dette er den stjålne Mercedes Sprinter som fraktet cyanid. Foto: (Øst politidistrikt)

DEL

Onsdag kveld ble en Mercedes Sprinter varebil stjålet fra Lørenskog stasjon. Lasten inneholder medikamenter til sykehus i Norge, inkludert en beholder med det svært giftige stoffet cyanid.

Bilen er en 2018-modell med registreringsnummer CV 88344. Den er sølvfarget, og har ingen spesiell merking. Ryggekameraet skal være skadet. Det samme med en refleks på venstre side bak. Bilen eies av et budfirma som holder til på Romerike, opplyser politiet i en pressemelding.

LES OGSÅ: Mannen som stakk fra UP, er ikke den eneste som er anmeldt

Politiet ble varslet av bileier ved 21.30-tiden onsdag 23. februar om at bilen ikke lenger sto parkert ved Lørenskog stasjon. Den skal ha blitt borttatt mellom klokken 19.30 og 21.30.

– Om noen skulle oppdage eller observere bilen, ber vi om at politiet varsles umiddelbart på nødnummer 112. Publikum må ikke nærme seg bilen, men holde god avstand, til nødetatene har foretatt nødvendig sikring. Politiet utelukker ikke at lasten er dumpet. Om noen kommer over mistenkelige gjenstander ber vi om at politiet varsles umiddelbart, og at man ikke under noen omstendighet nærmer seg objektene, oppfordrer politiet.

Cyanid

Plastbeholderen som inneholder cyanid er liten, hvit, og har rødt lokk. Det er usikkert hvordan plastbeholderen er merket. Fordi lasten inneholdt medikamenter, ble omkringliggende politidistrikter, og Tolletaten, varslet om hendelsen cirka en time etter at meldingen kom inn til politiet onsdag kveld. Det var på dette tidspunktet ikke kjent hva slags medikamenter lasten inneholdt.

Politiet ble fredag ettermiddag oppmerksom på at det blant lasten var en mengde av det svært farlige stoffet cyanid. Det ble umiddelbart iverksatt en rekke tiltak, og ytterligere varsling gikk til blant andre Politidirektoratet, Kripos, PST og helsemyndighetene.

LES OGSÅ: Det ble ingen hyggelig start på helgen for denne mannen

Bruker store ressurser

Øst politidistrikt har satt inn store etterforskingsressurser for å finne bilen. Det er foretatt avhør av bileier og sjåfør, og det jobbes med å innhente videoovervåking.

Etterforskingen har så langt ikke frembrakt holdepunkter for at hendelsen handler om noe annet enn et bilbrukstyveri. Vi kan imidlertid ikke utelukke andre årsaker. Det ble i 2018 stjålet cirka 40 kjøretøy av tilsvarende merke.

LES OGSÅ: Innhentet på skogsbilvei - nå blir han fotgjenger

Artikkeltags