Politiet hev seg med på ungdommenes dansetrening

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

ASKIM: På fredag var politiets forebyggende enhet på plass på ungdomsklubben Timeout i Askim. Dette er de hver tredje fredag i måneden, og er de godt kjent med ungdommene.

Under dansetreningen til gruppa RoyalMix hev de tre politibetjentene seg med på dansen, noe som har vekket oppsikt og mye latter på sosiale medier i etterkant.

Har rytme

– Vi har et forebyggende politi i Askim med rytme i kroppen, og da de ble fortalt at det bare var å hive seg med på dansingen, var de ikke vonde å be. Dansegruppa RoyalMix roste de mye under dansingen, sier leder for Timeout, Renata Markota til avisen.

RoyalMix var imponert både av dansingen og deltakelsen, for det ble ikke bare én men to danserunder på politibetjentene. Filmen av dansingen kan ses i saken. Til nå har de to videoene blitt vist 25.000 og 15.000 ganger på Facebook.

– Vi på Timeout opplever helt klart at de får et bedre forhold til politiet. Ungdommene etterspør forebyggende politi hvis det er lenge siden de har sett dem. Ungdommene er også veldig opptatt av at forebyggende politi blir bedt på arrangementer. Når politiet kommer innom oss så samler det seg en gjeng med ungdommer som vil snakke, spørre om ting og se på politibilen, sier Markota.

Bedre forhold

– Vi ufarliggjør oss selv litt, så det er jo moro, sier en lattermild Espen Valsgård, politioverbetjent og leder for det forebyggende arbeidet blant ungdom i Follo til NRK.

Markota er helt sikker på at ungdommene får et bedre forhold til politiet ved at de får besøk av dem såpass ofte.

– Ungdommene får et navn, et fjes og en personlighet på personen inni politiuniformen. Det er viktig, sier hun.

– Det at politiet kommer innom er helt naturlig for våre ungdommer. Alle nye ungdom som er på besøk hos oss når politiet kommer innom pleier å få en kjapp forklaring av andre ungdom at de liksom er en del av Timeout. «De er kule» som vi hører ungdommene sier, forteller Timout-lederen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken