Pistol-dramatikk

Artikkelen er over 14 år gammel

Rett før jul i 2004 utspant det seg et drama i Mysen. Fire personer ble truet med pistol. En av disse var en sivil politimann.

DEL

Mysen: Det ble slått full alarm i Mysen lørdag den 18. desember 2004. Meldingen gikk ut på at en desperat person truet flere personer med pistol i Mysens gater. Deler av sentrum ble sperret av, og politiet rykket ut med bevæpnet mannskap.

Hentet Softgun

Opptrinnet startet med at tiltalte var gjest på Station Pub. Han kom i snakk med dørvakta og skrøt blant annet av at han hadde banket opp en av dørvaktas kamerater. Dette fikk kameraten rede på, og en slik uttalelse ville han ikke ha på seg. Dermed troppet han snart opp utenfor puben. Tiltalte, som bodde på Mysen på denne tiden, følte situasjonen truende. Han løp hjem i leiligheten etter en softgun. Dette er en pistoletterligning som kan virke truende.

Truet politimann

Utenfor puben rettet mannen pistolen både mot dørvakten og hans kamerat. Han skal også ha truet med å drepe kameraten. En politimann var tilfeldigvis gjest på To Brødre på den andre siden av gata. Han fikk vite om opptrinnet. Etter litt forsøkte tiltalte å trekke seg tilbake. Han gikk bortover Jernbanegata, men ble straks overmannet av den sivile politimannen. Men ved hjelp av sin samboer kom pistolmannen seg løs og stakk oppover i Storgata. I krysset utenfor den tidligere bokhandelen dukket mannen opp. Han sto midt i krysset, holdt pistolen med begge hender skrek til politimannen at han skulle snu. Han rettet også pistolen mot en bilfører som tilfeldigvis kjørte forbi. I retten sto mannen fram som en angrende synder. Han var i ferd med å få skikk på livet sitt. Og retten trodde ham på dette. Mannen ble således dømt til 90 timers samfunnsstraff.

Artikkeltags