Passkontoret flyttes til Grålum neste uke

ÅPNER HER: Neste uke åpner Politiets publikumssenter på Grålum i Sarpsborg. (Foto: Politiet)

ÅPNER HER: Neste uke åpner Politiets publikumssenter på Grålum i Sarpsborg. (Foto: Politiet)

Onsdag 21. november åpner Politiets publikumssenter på Grålum i Sarpsborg. Samtidig legges forvaltningskontoret i Råde ned.

DEL

Det opplyser politiets operasjonsleder i Øst politidistrikt på Twitter.

Ved det nye publikumssenteret skal det blant annet utstedes pass, behandling av våpensøknader og andre forvaltningsoppgaver.

Tilfredstilte ikke krav

Samtidig legges forvaltningskontoret i Råde ned. Årsaken er blant annet en betydelig skjerping av krav til sikkerhet i forbindelse med utstedelse av pass og nasjonale id-kort, opplyser politiet på sine nettsider.

– Kontoret i Råde tilfredsstilte ikke kravene til fysisk sikring. Lokalene på Grålum er tilpasset sikkerhetskravene, og gir oss også muligheten til å øke kapasiteten for utstedelse av pass. Lokalene er også bedre tilpasset de andre forvaltningsoppgavene vi har ansvaret for, sier Heidi Vinsrud, leder av forvaltningsseksjonen i Øst politidistrikt til nettsiden.

Nabo til politihuset

Politiets publikumssenter Grålum blir nabo til politihuset på Grålum. Passkontoret samlokaliseres med utlendingseksjonen.

– Publikumssenteret betjener i hovedsak innbyggerne i den sørlige delen av Øst politidistrikt, men har oppgaver for hele politidistriktet, skriver politiet på sine nettsider.

Artikkeltags