Overveldet

MASSE OPPMERKSOMHET: Vegard Brandt Slevigen, Ruth Vaaler Thorvaldsen og Tore Robert Klerud og resten av Kreativiteket har virkelig fått mange hendvendelser den siste uka. Selv sier de at de aldri hadde trodd de skulle få så mye oppmerksomhet som de har fått.

MASSE OPPMERKSOMHET: Vegard Brandt Slevigen, Ruth Vaaler Thorvaldsen og Tore Robert Klerud og resten av Kreativiteket har virkelig fått mange hendvendelser den siste uka. Selv sier de at de aldri hadde trodd de skulle få så mye oppmerksomhet som de har fått. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Ruth Vaaler Thorvaldsen og Kreativiteket har virkelig klart å sette Ørje på kartet. Hun hadde ikke trodd at «Silly Walk»-skiltene skulle bli så populære.

DEL

- Det har vært stor ståhei her på Ørje de siste dagene. Journalister har kommet fra store og mindre medier og vi har faktisk også kommet med i en engelsk nettavis. Det er veldig morsomt og det er ingen tvil om at dette gir mer inspirasjon, fastslår Ruth Vaaler Thorvaldsen.

Hun forteller at medlemmene i Kreativiteket har snakket sammen om hvordan de skal klare å følge opp populariteten. Hun innrømmer at de er litt i tenkeboksen når det kommer til en ny suksessoppskrift. Derimot har de siste dagers gitt dem et boost.

- Det er ikke tvil om at dette har gitt oss inspirasjon. Jeg har fått masse meldinger fra folk på nettet som sier at vi må stå på, og det syns vi selvfølgelig er hyggelig, sier Thorvaldsen.

Kanskje kommer det noen t-skjorter med skiltet plantet stort på brystet, kanskje ikke. Men en ting er sikkert. Kreativiteket skal fortsette med sine kreative ideer. Det lover Thorvaldsen.

Landemerker

Tallet på folk som tar en såkalt «Silly Walk» over gangfeltet har nok mangedoblet seg den siste uken. Ruth Vaaler Thorvaldsen sier hun har sett mange som benytter sjansen når de er i området.

- Skoleelevene hadde påskevandring i kirka i dag og på veien dit var det mange som fant på mange rare bevegelser over gangfeltet. Jeg stod også ved banken i dag og da kom det turister som to bilde av seg selv ved skiltet. Skiltene har nesten blitt et landemerke og det er skikkelig tøft, sier hun kanskje litt stolt.

Ørje er heller ikke aleine om å få oppmerksomhet for noen spenstige skilt. I fjor fikk blant annet to skilt i Porsgrunn stor oppmerksomhet etter at en kunstner hadde vært på ferde. Det ene skiltet viste to barn mens de holder hender på originalskiltet. På det manipulerte skiltet så svever de to barna ute av fareskiltet ved hjelp av en paraply, kanskje med inspirasjon hentet fra den magiske barnepiken Mary Poppins.

Nisseskiltet i Drøbak har også vært en bidragsyter til at byen blir omtalt som nissebyen. På det skiltet, som egentlig er et varselskilt for vikeplikt, kan man se en nisse som ser ut til å gå over veien. Med andre ord, pass opp for nissen!

Går ikke på krigsstien

Avdelingsdirektør i Vegdirektoratet, Ivar Anton Christiansen, sa til NRK torsdag at skiltene på Ørje skal ned uansett. Han er ikke like bastant i uttalelsene 24 timer seinere.

- Vi oppfordrer kommunen til å ordne opp i dette selv, og det regner vi med at de gjør. Vi kommer ikke til å sette i gang et stort apparat for å få ned disse skiltene, men vi har notert oss motviljen. Vi kommer ikke til å starte noen polemikk om dette, sier Christiansen.

Han peker på at loven må være lik for alle. Når noen offentlige skilt blir byttet ut til fordel for noen egenproduserte, gjelder ikke skiltene. Noe som igjen er i strid med lovverket.

- Når Drøbak får ha et nisseskilt, hvorfor vil ikke dere at Ørje skal få beholde sine?

- Nisseskiltet er behandlet spesielt. Vi ønsker ikke å være slepphendte på sånne ting, men denne godkjennelsen ble gjort for noen år siden. Det skal være ha lik skilting over hele landet og det er langt fra ønskelig fra oss at egenproduserte skilt kommer langs offentlige veier. Det har også noe med internasjonale avtaler å gjøre, sier han.

Avdelingsdirektøren tviler ikke på at «Silly Walk»-skiltene kommer til å bli skiftet ut, før eller siden.

- Vi her på direktoratet har jo også sans for humor. Det er ikke det. Men vi må forholde oss til loven og skiltene kommer nok til å bli byttet ut. Når E18 bygges ut ved E18 skal jo omkjøringen gå gjennom denne gaten og da blir den omgjort til en fylkesvei automatisk. Da har ikke lenger kommunen det siste året, sier Christiansen.

Artikkeltags