Overtar Mysen-gård

Artikkelen er over 13 år gammel

Mysen-mannen Patrik Kolshus, til daglig eiendomsmegler, har kjøpt Skattumgården i Mysen sentrum. Salget gikk utenom megler og Kolshus kunne dermed opptre som en hvilken som helst annen interessent.

DEL

MYSEN: Gården i Anton H. Mysens gate har vært eid av familien Skattum i en årrekke, og det er Lasse Skattum som har solgt eiendommen. Klesforretningen Harlem Match ble avviklet i fjor, og her står det nå tomt.

Ikke klesforretning

Kolshus opplyser at han har ny leietaker på hånda for de tidligere herrekonfeksjons-lokalene, men virksomheten flytter ikke inn før en gang ut på ny-året. – Det blir ikke klesforretning. Hva slags virksomhet ønsker jeg foreløpig ikke å røpe, sier Kolshus. Den fire etasjes gården består ellers av sju leiligheter samt tre næringslokaler på gateplan. Næringslokalene leies ut til to frisørsalonger og en blomsterforretning, og dette leieforholdet fortsetter uforandret.

Beliggenheten

Hvor mye Kolshus ga for eiendommen ønsker han ikke å si noe om. Kolshus påpeker at han som eiendomsmegler er utelukket fra å kjøpe dersom salget går gjennom meglerfirmaet han jobber for. Ellers kan han by på eiendom som en hvilken som helst annen aktør. I dette tilfellet ble eiendommen solgt utenom megler. – Hva gjorde deg interessert i å satse penger nettopp på Skattumgården? – Først og fremst beliggenheten: Sentralt i Mysen. Det vil alltid være interesse for å leie næringslokaler med en slik beliggenhet, og leiligheter i sentrum er det aldri vanskelig å leie ut. Det skjer mye på Mysen, og jeg synes det er morsomt å være involvert, sier han. Kolshus har tidligere jobbet som eiendomsmegler i Indre Østfold, men er nå tilknyttet Exact på Lillestrøm. Her jobber han i hovedsak med Romerike-markedet, men tar også oppdrag i Indre Østfold.

Siden 1922

Skattum-navnet har vært knyttet til klesbransjen på Mysen siden 1922, da Lasse Skattums farfar, Haldor Skattum, kjøpte M. A. Lunds Herreekvipering. Lasse Skattums far, Magne, overtok i 1939 og foretok en større utbygging av gården i 1962. Lasse Skattum overtok forretningen i 1985, og i annen halvdel av 80-årene ble hele Lund-gården kjøpt opp og innlemmet i eiendomsselskapet. I 1997 ble forretningen solgt til Rakkestad-selskapet Harlem AS, men gården fortsatte å tilhøre Skattums eiendomsselskap.

Artikkeltags