Overfalt Leret

Av
Artikkelen er over 15 år gammel

En kvinne i 20-årene er dømt til samfunnsstraff for blant annet å ha lugget pubeier Mette Leret inne på Station Pub.

DEL

Mysen: Nylig møtte kvinnen fra Indre Østfold i Heggen og Frøland tingrett. Hun erkjente skyld, men husker ingenting av det som skjedde den kvelden i november 2003. Kvinnen hadde vært på privatfest, drukket akevitt og ramlet god og full inn på puben. Der var det ingen bortsett fra pubeier Mette Leret og en mann. Den unge kvinnen gikk løs på Leret, lugget og klorte henne, før mannen dro henne vekk. Innen politiet kom hadde kvinnen også knust om lag 25 glass.

Mistet besinnelsen

Kvinnen ble også dømt for skadeverk på en politibil. Det begikk hun samme natt som grove voldsepisoden ved puben 4. oktober 2003. En dørvakt ansatt på puben slo en 29-åring med kølle og påførte ham åpent kraniebrudd. Den domfelte kvinnen var 29-åringens kjæreste på den tiden, og reagerte sterkt da hun kom til åstedet og fikk vite hva som hadde skjedd. Hun fikk blant annet høre at kjæresten trolig ikke ville overleve. Da mistet hun besinnelsen og knuste et speil på politibilen. Overfallet på Mette Leret skjedde en drøy måned etterpå.

Flere saker

Kvinnen innrømmet i retten også oppbevaring av 24 gram amfetamin, oppbevaring av en cs-granat og en fartsovertredelse. Retten fant henne også skyldig i uaktsom kjøring – sistnevnte endte med utforkjøring og fem dager på sykehus i desember 2003.

Ny samfunnsstraff

Ifølge dommen skulle den unge damen under normale omstendigheter ha fått ubetinget fengsel for alt dette, men tingretten fant flere formildende forhold. For det første har sakene blitt gamle, og det er ikke hennes skyld. Det siste halvåret har hun gjennomført 180 timer samfunnsstraff for en dom hun fikk i Oslo tingrett i august 2003. Og nylig ble hun testet av Kriminalomsorgen, som konkluderer med at kvinnen har lagt om stilen. Hun bruker ikke lenger narkotika, og er godt egnet for å gjennomføre en ny samfunnsstraff. Dette er konklusjonen i den såkalte personundersøkelsen. Kvinnen må gjennomføre 150 timer samfunnstjeneste i løpet av fem måneder, og dette bør settes i gang fort, mener dommerne. – Det er ingen tvil om at kvinnen har ressurser som hun nå bør få en sjanse til å utvikle videre, og at det er samfunnsstraff som kan gi størst sikkerhet for dette, konkluderer tingretten.

Artikkeltags