To ganger i året måler NSB Persontog hvor fornøyde kundene er med NSBs leveranser. Den overordnede kundetilfredsheten går opp i alle deler av landet og er denne høsten på 72 poeng, skriver NSB i en pressemelding. 

Undersøkelsen ble gjennomført i perioden 10 – 30. september.

– Vi er ekstra glade for at kundene i hele NSB-land fra Stavanger til Bodø gir gode tilbakemeldinger på våre medarbeidere, forteller Konserndirektør for NSB Persontog, Arne Fosen. I gjennomsnitt har ombordpersonalet en score på 84. Tallene er spesielt sterke i en tid der rammene rundt virksomheten endres betydelig og det er mye usikkerhet, sier konserndirektør for NSB Persontog, Arne Fose.

LES OGSÅ: Stilte opp på grytidlig feiring av nytt tilbud til syklistene

NSB måler også hva kundene synes om billettkjøp, ombordstigning, informasjon på toget og renhold.

 - Også her er vi stolte over at vi jevnt over leverer til “svært godt”. Gjennomsnittsnivået vi måler står seg også godt i sammenligning mot nivåene som måles i det svenske kollektivmarkedet, sier persontogdirektøren.

I NSB Øst får medarbeiderne en score på 79, men når det kommer til punktlighet det ikke like lyst. Særlig ikke blant de reisende på Østre linje.

På landsbasis får NSB en score på 72 poeng. På Østre linje har kundene gitt en score på 55 poeng. Det er den laveste scoren blant alle linjene på Østlandet, og er langt under snittet i Norge.

LES OGSÅ: Halvannen uke etter at deler av skinnegangen hang i løse lufta er det håp om togtrafikk igjen 

Kundene generelt at de jevnt over ønsker seg et enda bedre rutetilbud.

– Tydelige tilbakemeldinger om bedre punktlighet og rutetilbud viser hvor viktig det er at Bane Nor gjennomfører omfattende vedlikehold og nybygging, understreker Arne Fosen. - Vi jobber derfor hele tiden og sammen med Bane NOR for å bedre kundeinformasjonen og løse trafikken på en best mulig måte, avslutter NSB Persontogs konserndirektør.

LES OGSÅ: NSB reklamerte med ekstra togavgang på Østre linje – men det var feil

NSBs undersøkelse på kundetilfredshet

Kundetilfredshetsindeksen (KTI) utarbeides på bakgrunn av en omfattende spørreundersøkelse blant passasjerer på de ulike togstrekningene.

Undersøkelsen gjøres to ganger i året på bestilling fra Jernbanedirektoratet.

Et resultat under 60 poeng regnes som svakt, over 70 poeng regnes som godt og 75 poeng eller bedre anses for å være et meget godt resultat hvor kundene er svært fornøyd eller begeistret.

Via TNS Kantar benytter NSB en internasjonalt anerkjent målemetodikk lik American Customer Satisfaction Index.